Vlaamse tv-zender met eigen variant Chateau Meiland

Vlaamse tv-zender met eigen variant Chateau Meiland

Geschreven door Pieter Jongsma

De Vlaamse tv-zender Eén komt vanaf het najaar van 2020 met een eigen variant van het in Nederland succesvolle Chateau Meiland. De zender volgt vanaf het voorjaar de avonturen van de familie Planckaert.

"Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen en hoop, leren omgaan met tegenslagen, en de onverbrekelijke band binnen een gezin.", laat Eén weten. Het programma komt van dezelfde producent als dat van de Nederlandse Chateau Meiland, dat iedere week miljoenen kijkers wist te scoren.

In het programma gaat de familie Planckaert een verwaardloods kasteel in Frankrijk herstellen. Net als de familie Meiland deed en met succes. Toch gaan ze het in België een beetje anders doen. 

Olivier Goris, netmanager Eén: Het verhaal van de Planckaerts is iets heel persoonlijks, maar tegelijkertijd o zo universeel. Wat er ook gebeurt in het leven, de steun van vrienden en familie is echt belangrijk, op moeilijke en op mooie momenten. Château Planckaert wordt heel pure en herkenbare televisie. Over dromen en durven, over vallen en samen weer opstaan. Heel blij dat we de droom van de Planckaerts straks kunnen mee beleven bij Eén.

Château Planckaert is in het najaar van 2020 te zien op Eén.