Vlaamse zender Studio Brussel in quarantaine na coronabesmettingen
Bron: Pixabay

Vlaamse zender Studio Brussel in quarantaine na coronabesmettingen

Geschreven door Pieter Jongsma

De Vlaamse radiozender Studio Brussel gaat de komende week alleen maar non-stop muziek uitzenden. Met uitzondering van de ochtend en middag show van de zender. Medewerkers van de zender moeten verplicht in quarantaine nadat bij twee medewerkers het coronavirus is vastgesteld.

Beide medewerkers maken het volgens VRT goed maar toch neemt de omroep geen risico en gaan alle medewerkers in quarantaine. Alleen de spits programma's worden nog gepresenteerd door Michèle Cuvelier en Fien Germijns, beide maken het programma vanuit huis.

"De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles", laat zenderbaas van Studio Brussel Jan Van Biesen weten. "We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer op te pakken, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen."