Julia Zahra wint voor de tweede keer De beste zangers van Nederland

Julia Zahra wint voor de tweede keer De beste zangers van Nederland

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond mocht Martin Buitenhuis plaats nemen naast Jan Smit. In De beste zangers van Nederland zongen de artiesten allemaal een nummer voor de zanger van Van Dik Hout.

Iedereen is maar wat blij dat ze een nummer mogen zingen voor Martin. De derde aflevering, van vorige week zaterdag, werd gewonnen door rapper Lange Frans. In die aflevering stond Anouk Maas centraal en was het thema: musical.

De eerste die een nummer mocht zingen was Julia Zahra. Zij wist zelf een hit te scoren in een eerdere aflevering. Haar versie van Just an Illusion van BZN staat ook deze week nog in de Itunes top 30.

Zaterdagavond zong Julia het nummer Zij maakt het verschil van de Poema's, een samenwerking tussen Van Dik Hout en Acda en de Munnik. Voor Martin was dit een emotioneel moment. Hij genoot niet alleen, ook de andere artiesten vonden het een mooie versie geworden.

De winnaar van vorige week, Lange Frans, mocht als tweede optreden. De rapper koos voor het nummer wat Martin zelf geschreven heeft voor het radioprogramma Giel in de ochtend. Een oorspronkelijk Franstalig nummer Formidable kreeg een Nederlandse variant, met een eigen tekst van Lange Frans. Lange Frans rapte zoals iedereen van hem gewend is. Toch is het heel bijzonder om een gezongen nummer ineens in een rap versie te horen.

Musicalster Anouk Maas koos voor het nummer Stil In Mij. Dit was de eerste single die Van Dik Hout uitbracht. Iedereen was doodstil toen Anouk begon met zingen. Met een geweldige eigen versie wist zij Martin op een positieve manier te verassen. De andere artiesten zaten echt te genieten van het optreden van Anouk. Voor Anouk zelf was het erg spannend om te zingen, maar ze heeft het wel gedaan.

Zelf mocht Martin zelf ook optreden. Jan Smit heeft het nummer De Fanfare Van Honger En Dorst, wat gezongen werd door Jan de Wilde. De versie van Martin is geheel eigen gemaakt. Het eigen geluid van Martin kwam duidelijk naar voren. De sfeer zat er wederom goed in en iedereen genoot van de stem van Martin.

Volkszanger Frans Duijts koos voor het nummer Mijn Houten Hart. Ook dit nummer is oorspronkelijk gezongen door de Poema's. Nu heeft Frans er een eigen versie van gemaakt. Het is een versie geworden die net zo sterk is als het origineel. Martin genoot ook van het optreden van Frans, die zichtbaar geraakt was. Wie weet wordt dit als single uitgebracht en scoort Frans er een hit mee.

Zangeres en presentatrice Do zong het nummer Laat Me van Ramses Shaffy. Dit heeft zij gekozen omdat Ramses ook een dichter en tekst schrijver was. Vol emotie maakte Do een geheel eigen versie van dit mooie nummer. Met een enorme uithaal maakte Do het optreden helemaal af. Martin vond het optreden van Do dan ook prachtig. Presentator Jan Smit vond dat Do opnieuw bewees een goede zangeres is. Do zong het vol overgave en met een uniek geluid.

Als laatste mocht Jan Keizer een nummer zingen voor Martin. Hij koos voor het nummer van Bob Dylan, Make You Feel My Love. Van dit nummer heeft Martin een Nederlandse versie van gemaakt. Dat nummer werd Tot Jij Mijn Liefde Voelt. Dit deed Jan Keizer op geheel eigen wijze en vol emotie. Het nummer raakte iedereen en in het bijzonder Martin.

Nadat iedereen een nummer gezongen heeft was het voor Martin lastig kiezen. In een tussenstand koos de zanger voor Julia. De winst van de vierde aflevering ging opnieuw naar Julia. Hiermee weet de zangeres twee afleveringen te winnen. In de tweede aflevering won de zangeres ook al.

De beste zangers van Nederland is iedere zaterdagavond om 20.25 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk De beste zangers terug via TV Blik.