100% NL Beste Zomerhit Award voor Sex On The Beach

100% NL Beste Zomerhit Award voor Sex On The Beach

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na de warmste nacht ooit gemeten doopte 100% NL dj Lex Gaarthuis zijn ochtendshow ‘Goeiemorgen Lex’ op deze subtropische dag om naar ‘Lex On The Beach’.

De hittegolf van deze week was voor Lex een mooie aanleiding om zijn ochtendshow niet vanuit de studio in Naarden, maar vanaf het strand van Zandvoort te presenteren.

Tijdens de live-uitzending vanuit Beachclub 10 in Zandvoort ontving de band T-Spoon een 100% NL Beste Zomerhit Award voor hun klassieker ‘Sex on the beach’. De grote hit uit 1997 is volgens de 100% NL luisteraar de beste Nederlandse zomerhit ooit gemaakt en kreeg ruim 28 procent van de stemmen. ‘Sex on the beach’ nam het op tegen andere grote zomerhits als ‘We’re going to Ibiza’ van de Vengaboys, ‘Het is een nacht’ (Levensecht) van Guus Meeuwis, Jody Bernals ‘Que si, Que No’ en ‘Aan de Kust’ van BLØF.

T-Spoon leden Shamrock & Linda scoorden met ‘Sex on the beach’ een wereldwijde nummer 1-hit. De zomerhit komt nog steeds veelvuldig voorbij tijdens optredens en op de radio. De band zong vanmorgen de speciale 100% NL versie ‘Lex On The Beach’.

Naast het optreden van T-Spoon zong de band Stad en Land op het strand van Zandvoort hun zomerhit ‘Kom Maar Op’, kregen luisteraars een Vipbehandeling en nam Lex Gaarthuis zijn ‘Ontbijttafel van de Sterren’ gewoon mee naar het strand, waaraan Dirk Zeelenberg aanschoof. De acteur van o.a. de populaire serie Divorce beantwoordde alle vragen uit de ‘HoeGoedKenJijJezelfQuiz’ en de gevreesde dillema’s.

Morgenochtend is Lex Gaarthuis weer vanuit de studio in Naarden te horen met zijn ochtendshow ‘Goeiemorgen Lex’, tussen 06.00 en 10.00 uur. Bekijk hier de beelden van de zomerse locatie uitzending van vanmorgen terug.