RTL-baas vind sublicenties Olympische Spelen ‘interessant’

RTL-baas vind sublicenties Olympische Spelen ‘interessant’

Geschreven door Daniël Schalk

Bert Habets, CEO RTL Nederland, vind de sublicenties van de Olympische Spelen, die Discovery Communications, het moederbedrijf van Eurosport, wil gaan aanbieden nu zij de televisierechten in handen hebben, ‘interessant’. Dat heeft de baas van RTL aan Showbizznetwork laten weten.

Habets vind de sublicenties van de Olympische Spelen van Eurosport een verassende stap van moederbedrijf Discovery Communications. “Het is een verassende, bold move van DC”, zegt hij. “Het is nog iets te vroeg om te zeggen wat dit precies voor de Nederlandse markt betekent”, vervolgt hij.

De RTL Nederland-baas laat, net als SBS en FOX, aan Showbizznetwork doorschemeren dat zij wel interesse hebben in de sublicenties van de Olympische Spelen van tv-bedrijf Discovery Communications. “Daarom gaan we ons eerst verdiepen in de deal”, aldus Habets.

Habets zou het erg interessant vinden als Eurosport echt besluit sublicenties van de Olympische Spelen te gaan aanbieden. “Het zou natuurlijk interessant zijn als een deel van de TV-rechten op dit evenement in Nederland in samenwerking met Eurosport beschikbaar komt”, vertelt hij ons.

Nadat Camiel Eurlings, hoofd communicatie van het Internationaal Olympisch Comité, bekend maakte dat Eurosport sublicenties wou aanbieden en de NOS direct haar interesse uitte, lieten tv-bedrijf SBS en sportzender FOX aan Showbizznetwork weten ook interesse te hebben.

“Uiteraard zijn de Olympische Spelen ook voor ons interessant maar niet tegen elke prijs”, liet een woordvoerder van SBS weten. Een woordvoerder van FOX liet aan Showbizznetwork weten, net als RTL-baas Bert Habets, de ontwikkelingen met ‘belangstelling’ te gaan volgen.

Of de sublicenties überhaupt in handen kunnen komen van een commerciële televisiezender wou een woordvoerder van Discovery Communications ons onlangs niet vertellen. “Ik kan op dit moment helaas niet meer informatie geven dan wat er tijdens de persconferentie is gezegd.”

Lees ook: 'SBS ook geïnteresseerd in sublicenties Olympische Spelen'