The Black Eyed Peas zijn terug

The Black Eyed Peas zijn terug

Geschreven door Sebastiaan Boers

Een populaire band, The Black Eyed Peas, hebben een nieuwe videoclip uitgebracht. Het nummer heet Yesterday en is sinds 17 juli te bekijken via Youtube. In de eerste dag dat de clip online staat, is deze al door ruim 359.000 mensen bekeken.

In de nieuwe videoclip zijn Will. I. Am, Apl en Taboo te zien. Het lijkt er op alsof de drie mannen alleen verder gaan. Zangeres Fergie is niet te zien en te horen in de nieuwe single. Mede dankzij Fergie werden The Black Eyes Peas in 2003 bij het grote publiek bekend. De single Where Is The Love werd in Europa een grote hit.

Niemand minder dan zanger Justin Timberlake hielp The Black Eyes Peas bij dit nummer. Het eerste album met Fergie, Elephunk, werd dan ook een groot succes. Na de hit Where Is The Love volgde als snel de megahit Shut Up. Dit nummer deed het ook in Nederland erg goed. 

Daar bleef het niet bij, na deze twee singles volgden nog Hey Mama en Let's Get It Started. Daarna kwam er een tweede album waarbij Fergie te horen was. Dit album kreeg de titel Monkey Business. De eerste single van dit album werd Don't Funk With My Heart. Dat werd ook een hit in Nederland. Daarna volgde de single Don't Lie.

Korte tijd later verscheen My Humps. In dit uptempo nummer was vooral Fergie te horen. De vierde single van het tweede album werd Pump It. Dit nummer werd een hit en wordt nu nog vaak gedraaid tijdens spinning lessen in de sportscholen.

Een paar jaar later verscheen het derde album the E.N.D. De titel deed vermoeden dat de succesvolle band uit elkaar zou gaan. Maar dit gerucht werd meteen ontkend door alle vier de bandleden. De eerste single van dit album werd de hit Boom Boom Pow. Met dit album lieten The Black Eyed Peas een compleet andere muziekstijl horen.

De tweede single van dit album werd het nummer I Gotta Feeling en werd een grote hit. Daarna volgenden de singles Meet Me Halfway, Rock That Body en Imma Be. Na album nummer drie kwam al snel het vierde album The Beginning.

De eerste single van dit album werd de hit The Time. Een beetje van The Black Eyed Peas zelf en een beetje gecoverd zorgen ervoor dat er weer een hit gescoord werd door deze band. Daarna kwamen de singles Just Can't Get Enough en Don't Stop The Pary.

Daarna gingen de bandleden uit elkaar om ieder hun eigen muzikale weg te gaan. Will. I. Am deed het als solo artiest het beste van alle vier. Artiesten als The Pussycat Dolls, Fergie en Eva Simons wilden maar wat graag met deze succesvolle hiphopper samenwerken.

Nu lijkt het er sterk op alsof de band zich weer bij elkaar gevoegd heeft, maar zonder Fergie. Waarom Fergie niet meer bij de band zit, is nog onbekend. Of de band daadwerkelijk weer bij elkaar is is ook nog niet helemaal zeker. Feit is wel dat er een nieuwe video bij het nummer Yesterday te bekijken en te beluisteren is via Youtube.