Cover of Gecoverd: Black Eyed Peas vs Bill Medley & Jennifer Warnes

Cover of Gecoverd: Black Eyed Peas vs Bill Medley & Jennifer Warnes

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

In de muzikale rubriek Cover of Gecoverd neemt Sebastiaan twee varianten van één nummer onder de loep. Het nummer is hetzelfde, maar wordt door verschillende artiesten gezongen. Wanneer is een cover geslaagd? En welke is beter: De cover of het gecoverde nummer?

In de linkerkant van de ring staan de Black Eyed Peas. In de rechterkant van diezelfde ring staan Bill Medley en Jennifer Warnes. Beide strijden zij met het nummer The Time Of My Life. Het origineel komt uit de bekende dansfilm Dirty Dancing. De versie van de Black Eyed Peas past helemaal bij de huidige tijd. 

Sterker nog, ik vind het heel knap hoe zij een oud nummer in een nieuw jasje hebben gestoken. Zij hebben er echt een eigen, hippe, versie van gemaakt. Op deze manier spraken zij een geheel nieuwe doelgroep aan. Voor wie het originele nummer niet kent, leerde via de Black Eyed Peas een compleet nieuwe versie kennen. 

Het is dansbaar, het is swingend en het is typisch een nummer van deze tijd. Ik vind deze cover heel goed gelukt. Toch komt er een kleine maar aan. Er is wel iets wat ik mis. Een bepaald gevoel mis ik wel in de nieuwe versie. Dat komt omdat het origineel natuurlijk heel bijzonder is. 

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit):

Want het origineel is van Bill Medley en Jennifer Warnes. Zij hebben het nummer leven gegeven. Als je aan dit tweetal denkt, denk je meteen aan de bekende film, Dirty Dancing. Dat gevoel is toch wel heel bijzonder. Wanneer je aan een nummer denkt en dan meteen denkt aan een bijbehorende film, dan is dat heel erg geslaagd. 

Dus wie komt er als winnaar uit de spreekwoordelijke ring? Als ik moet kiezen, da kies is voor de gecoverde. Daar zit meer gevoel en emotie in. De Black Eyed Peas hebben weliswaar een cover gemaakt. Maar zij zijn erin geslaagd om een hele eigen invulling aan de cover te geven. Dat vind ik echt heel knap gedaan. 

Bill Medley & Jennifer Warnes - The Time Of My Life:

Cover: vijf sterren
Gecoverde: vier sterren