Life Story VS De Slimste Mens

Life Story VS De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het wordt een spannende dinsdagavond. Om 20.30 uur zenden zowel NPO 1 als NPO 2 ware kijkcijferkanonnen uit. Op NPO 1 is het tijd voor de tweede aflevering van de natuurserie Life Story. De EO, de omroep die de natuurserie uitzendt, bleek ook in de herhaling mooie kijkcijfers te scoren.

Life Story wordt deze zomer herhaalt op de dinsdagavond. De start van Life Story eerder dit jaar op de woensdagavond te zien. Vorige week keken er 914.000 mensen naar deze indrukwekkende natuurserie. Of het nu een herhaling is of niet, de serie blijft prachtig om te zien.

Maandagavond ging het nieuwe seizoen van De Slimste Mens van start. In totaal zagen 1.168.000 mensen hoe Suzanne Bosman de eerste aflevering gewonnen heeft. Met deze kijkcijfers staat De Slimste Mens op de zesde plek van best bekeken programma's van de maandagavond. Het marktaandeel voor de NCRV komt uit op 20,4 %. 

Het komt niet vaak voor dat NPO 1 met NPO 2 op hetzelfde moment een sterk programma neerzet. Wie de strijd gaat winnen, zal woensdagochtend bekend gemaakt worden. Dan worden de kijkcijfers van de dinsdagavond gepubliceerd door Stichting Kijkonderzoek.

RTL 7 zal deze strijd met pijn en moeite aanzien. De talkshow van Wilfred Genee wordt ook om 20.30 uur uitgezonden. Welke gevolgen dit heeft voor zijn kijkcijfers zal ook morgen duidelijk worden. Mochten Life Story, De Slimste Mens en Tour du Jour niet gekozen worden, heeft NPO 3 ook nog een alternatief.

NPO 3 gaat de strijd ook aan met NPO 1 en NPO 2. Dinsdagavond herhaalt BNN de tweede aflevering van Ranking The Stars. Afgelopen zondagavond zaten er 614.000 mensen klaar om naar deze populaire quiz te kijken. Het is de week van de humor bij NPO 3. Daarom kan de kijker vanavond nogmaals genieten van tien Bekende Nederlands die elkaar moeten ranken met twee bijzondere vragen.

De derde aflevering van Ranking The Stars is niet aanstaande zondag te zien, maar op de woensdagavond.  Om 20.30 uur zal Ranking The Stars op woensdag de strijd om de kijker aangaan met opnieuw De Slimste Mens. Wie deze strijd gaat winnen zal op donderdag bekend worden. Op die dag worden de kijkcijfers van woensdag gepubliceerd.

De kijkcijfers uit dit bericht zijn eerder gepubliceerd door Stichting Kijkonderzoek op haar website.

Life Story is dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1.
De Slimste Mens is dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk Life Story terug via TV Blik.