Recensie: Life Story

Recensie: Life Story

Geschreven door Sebastiaan Boers

Natuur, zoals de kijker het nog nooit eerder zag!

De EO komt opnieuw met een natuurserie. Onder de naam Life Story wordt de kijker getrakteerd op beelden van de natuur. Verschillende dieren worden op een bijzondere manier gefilmd. De beelden die de kijker te zien krijgt, zijn adembenemend mooi gemaakt.

Nooit eerder kreeg de kijker de kans zo dichtbij de dieren te kijken. Hoe de beelden gemaakt zijn, lijkt bijna een mysterie. Het is alsof de dieren zo in de huiskamer voor komen. De serie Life Story zorgt voor een stukje rust op televisie. Dit programma wordt goed gevonden door de kijker. Dat blijkt wel uit de hoge kijkcijfers.

De eerste aflevering van woensdag 4 februari 2015 werd bekeken door 2.101.000 mensen en weet daarmee de concurrentie zo goed als uit te schakelen. Het marktaandeel voor de eerste aflevering kwam uit op een hoog percentage, namelijk 28,5 %.

De tweede aflevering van woensdag 11 februari 2015 leverde Life Story ook bijna 2 miljoen kijkers op. In totaal keken er maar liefst 1.983.000 mensen naar dit natuurprogramma. Opnieuw een hoog marktaandeel, dat kwam voor de EO uit op 26,6 %.

Daarmee kan al een kleine conclusie getrokken worden. Deze natuurserie is wederom een grote hit. Net als de vorige natuurseries, is Life Story er één om trots op te zijn. De makers van deze serie hebben prima werk afgeleverd. Ook in de derde aflevering weten ze de (misschien wel weer 2 miljoen) kijkers te betoveren met de prachtige beelden van de natuur.

Life Story laat op een mooie manier zien hoe onze natuur er uit ziet. Dieren zijn soms een stuk slimmer dan van te voren is gedacht. Daar kunnen, wij als mensen, nog een hoop van leren. De beelden van de dieren geven een uniek kijkje in hun dagelijks leven. Hiermee laat de EO wederom zien een gouden formule in handen te hebben.

Natuur is een mooi televisie onderwerp, niet alleen om een programma over te maken. Ook de kijker kan er blijkbaar geen genoeg van krijgen. Het enige nadeel van dit succesvolle programma is dat de concurrenten (RTL 4 en SBS6) het nakijken hebben. Zij kunnen goed merken dat NPO 1 door de EO ''goud'' in handen heeft met Life Story.

Voor iedereen die dit programma gemist heeft, is het zeker een aanrader. Iedere woensdagavond genieten van de wonderlijke wereld van de natuur. De televisie iedere woensdagavond rond 20.30 uur afstemmen op NPO 1 en genieten. Life Story kan nu al gezien worden als het mooiste natuurprogramma van 2015. Niet eerder kon de kijker zo enorm genieten van deze unieke beelden van de natuur en al haar inwoners.

Dat de natuur bijzonder is, wist de kijker ongetwijfeld al, maar door te kijken naar Life Story wordt dat gevoel alleen maar groter. Het respect voor de dieren en hun omgeving zal ook alleen maar groeien. Natuur is iets waar de kijker trots op mag en moet zijn.

Life Story is iedere woensdagavond rond 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1. 

Bekijk Life Story terug via TV Blik.