Kroongetuige 2018 Het einde van Kwik, Kwek en Kwak

Kroongetuige 2018 Het einde van Kwik, Kwek en Kwak

Geschreven door John Holdorp

Viggo en Kluun bespreken met elkaar of ze buiten Fred ook nog Loretta in hun bondgenootschap op zullen nemen want na het vertrek van Kai hebben de deelnemers zich toch wel gerealiseerd dat het delen van info wel erg belangrijk is, maar wie kun je hierin vertrouwen?

Loretta en Fred daarentegen overleggen met elkaar, net als Vivienne en Bo. Maar Buiten al deze overleggen om gaat het gewone leven door. Terwijl  Olav Stenmark over het fabrieksterrein naar zijn lab loopt staat op hetzelfde terrein, Gatsby foto’s van een vrouw te maken.

Kort daarna blijkt dat alle rechercheurs zich ook geblinddoekt op het fabrieksterrein bevinden.

Bo, is alleen en moet de koppels Fred en Vivienne (die in het bezit van een telefoon zijn) en Birgit en Loretta (die in het bezit van een batterij voor de telefoon zijn) vinden om gezamenlijk Viggo en Kluun  te kunnen vinden. Viggo en Kluun weten waar Olav Stenmark zich bevind en deze moet binnen een bepaalde tijd gearresteerd worden waarvoor Viggo en Kluun ook de handboeien voor hebben.

Bo vind Birgit en Loretta en  het valt op dat Birgit meteen snapt wat de bedoeling is als Bo vertelt dat ze een briefje met een telefoonnummer heeft, zij en Loretta een batterij voor een telefoon hebben. De anderen hebben dus de telefoon.

Loretta gaat het nummer op zitten lezen om het te onthouden, maar dat staat toch al op een briefje? Een vertragingsactie van de kroongetuige?  Ook Vivienne valt op als zij op de portofoon van kanaal blijft wisselen en de communicatie met de anderen maar niet tot stand komt, ook dit lijkt een echte kroongetuige actie.  Maar ook de telefoon die Fred en Vivienne moeten hebben blijkt onvindbaar, Fred die ordners uit de kast gooit om de telefoon te vinden, vind dan plotseling de telefoon, of had hij hem al bij zich en heeft hij bewust de boel vertraagd? Ook het bellen met Viggo, wat Fred doet lijkt in eerste instantie niet te lukken. Dus wel allemaal erg toevallig van Fred, maar vlak daarna geeft hij aan Viggo en Kluun wel een goede beschrijving hoe die bij hun moeten komen.

Vivienne is weer nadrukkelijk aanwezig bij het bepalen waar Olaf moet zitten als ze de plattegrond van het terrein bekijken. Als iedereen weer uit het pand waar ze zochten weg willen ontdekt Vivienne nog een deur en in een van de ruimtes daarachter zit Olaf, die daarop gearresteerd wordt.

Dit alles gebeurt nog net binnen de tijd waardoor er een letter verdiend wordt.

Gatsby ondertussen bezoekt Ronny om te vragen wat hij als huwelijkskado kan geven. Ronny brengt aarzelend naar voren dat Gatsby niet hoeft te komen als hij geen zin heeft, maar dit wuift Gatsby weg. Hij komt naar de bruiloft.

Olaf moet tenslotte verhoord worden door onze rechercheurs, maar niet door een standaard verhoring, Fred en Loretta gaan Olaf verhoren maar ze moeten een vraag specifiek vragen. Deze vraag is in het bezit van een vrouw op het station, iemand moet daar heen rennen om de vraag te bemachtigen en aan hun door te geven. Het antwoord op deze vraag krijgen Fred en Loretta te horen en zowel de vraag als het antwoord moeten gehoord worden door Birgit die in een wachtruimte zit. En de onderlinge contacten tussen al deze groepjes worden gelegd door Bo, die voor zich een bord heeft met daarop 4 knoppen, elk van die knoppen maakt een andere vorm van contact mogelijk.

Viggo die de vraag moet gaan halen glijdt uit en valt bijna als hij plotseling van richting wil veranderen omdat hij de vrouw ziet die de envelop heeft. Nadat Viggo de vraag naar het politiebureau heeft gebracht begint voor Bo een spel om uit te vinden waar de verschillende knoppen voor dienen.  Ze weet na enige schakelingen de te stellen vraag (Wie buiten Olaf zelf nog toegang heeft tot het terrein?) bij Loretta en Fred te krijgen, die van Olav horen dat het terrein van Gatsby is. De vraag en het antwoord zijn dus bekend. Maar heeft Birgit beiden ook gehoord?  Dat blijkt het geval te zijn en weer scoren de rechercheurs een letter.

Uiteindelijk dan het proces-verbaal waarvan de uitkomst voor enkelen verrassend is. Fred, Kluun, Vivienne en Birgit krijgen allemaal het groene licht en dan is Viggo, die door enkele mede-rechercheurs als kroongetuige wordt gezien aan de beurt en hij krijgt het rode licht en moet dus vertrekken.

Wie het nu weet mag het zeggen, in de vorige column leek Viggo het slim gespeeld te hebben als hij de kroongetuige zou zijn, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. En voor deze week denk ik toch echt aan Vivienne of Fred.