Kroongetuige 2018 Dit zag ik totaal niet aankomen.

Kroongetuige 2018 Dit zag ik totaal niet aankomen.

Geschreven door John Holdorp

Het is de dag van het huwelijk van Ronny en Theresa en omdat Gatsby naar de bruiloft gaat moeten Fred, Vivienne en Kluun het huis van Gatsby doorzoeken op zoek naar een aanwijzing, maar er hangen beveiligingscamera’s waardoor ze maar twee keer gezien mogen worden. Bij de derde keer is de opdracht mislukt.  De op het politiebureau achtergebleven rechercheurs moeten m.b.v. een plattegrond en camerabeelden van de beveiligingscamera’s het drietal naar de aanwijzing loodsen. De plek waar de aanwijzing zich bevind staat ook op de plattegrond aangewezen.

Kluun gaat op aanwijzingen voorop moet op een ogenblik stoppen waarna Vivienne verder geloodst wordt. Als Vivienne in de deuropening van een kamer met bewakingscamera’s staat wordt aangegeven dat ze moet stoppen. Dit doet ze maar stapt een tel later toch verder de kamer in waardoor het alarm voor de eerste keer afgaat. Dit leek duidelijk een bewuste actie.  Kort hierna loopt Fred terug nar de ingang volgens zijn zeggen in dezelfde route als die hij net bij binnenkomst had gelopen, maar ook hij laat het alarm afgaan. Dus binnen korte tijd al twee keer een alarm waardoor de volgende ervoor zorgt dat de opdracht mislukt en er geen letter wordt gehaald. Als Kluun kort daarna iets te ver doorloopt en het alarm voor een derde keer af laat gaan is de opdracht snel mislukt. Wel mogen e rechercheurs nog naar de aanwijzing zoeken. Dit blijkt een aantal door Gatsby genomen foto’s te zijn.

Deze foto’s wijzen uit dat Gatsby op de dag dat Anna gevonden werd ook bij het meer is geweest. Maar ook dat Gatsby in de tuin van het huis waar de rechercheurs verblijven foto’s heeft gemaakt. Hierop gaan Bo en Loretta naar aanwijzingen in de tuin zoeken, waarbij ze echter niets vinden.

Op de bruiloft houdt Anna’s vader Olav een speech die onderbroken wordt door een dronken Per die gaat vertellen dat hij vreemd ging. Hierop staat Gatsby op en maant Per om zijn mond dicht te houden waarna hij ineen zakt. Gatsby had net een nieuw glas drinken gekregen van Johanna, die wij in een vorige aflevering al hierop hebben zien oefenen.

Loretta en Bo zijn dan al onderweg naar de bruiloft om het kenteken van Gatsby’s auto te achterhalen. Terwijl de anderen proberen te ontdekken of Gatsby op de dag van de moord via weg A of weg B langs het meer is gereden. De conclusie is weg B waarna Fred en Birgit ter plaatse gaan kijken of dit klopt. Vivienne lijkt zich in het bureau af te zonderen van de anderen. Loretta en Bo moeten ondertussen stoppen voor een ambulance die de onwel geworden Gatsby afvoert. Bij de bruiloft aan te komen weten ze door o.a. aan Olav vragen te stellen erachter te komen dat Gatsby een Mercedes heeft. Bij de eerste Mercedes die ze vinden komt net de eigenaar aanlopen, dus verder zoeken dan maar. Van de tweede Mercedes wordt het kenteken doorgegeven aan het bureau.

Kluun en Vivienne besluiten envelop B maar te openen als Fred en Birgit bijna ter plaatse zijn bij het meer, iets wat korter had kunnen duren als Fred zich volgens zeggen niet verreden had.

Kluun zegt tegen Vivienne dat hij wil doen of de opdracht mislukt is om te kijken hoe de anderen hierop reageren. Vivienne stemt hiermee in. Als Kluun tenslotte aangeeft at de opdracht wel gelukt is reageert Bo echt blij. Fred daarentegen reageert nauwelijks als de opdracht volgens Kluun  mislukt is en lijkt eerder teleurgesteld dan blij als hij hoort dat de opdracht wel gelukt is.

Ronny brengt Theresa naar een voor haar onbekende plaatst waarna hij haar, terwijl ze op Johanna wachten die het 2e gedeelte van het geld komt brengen, verteld dat hij Gatsby uitgenodigd heeft omdat hij hier geld voor kreeg en hij nu iemand verwacht die het 2e deel komt brengen.

Als tenslotte de PV’s gemaakt zijn en gekeken wordt wie er af gaat vallen wordt Vivienne als eerste geroepen om te kijken wat haar resultaat is. Ik verwacht direct een groen licht omdat zij weer twee keer dusdanig is opgevallen dat ik net als vorige week vermoed dat zij de kroongetuige is. Tot mijn en die van een aantal mederechercheurs verbazing krijgt ze echter een rood licht en moet ze de serie verlaten en is dus niet de kroongetuige. Dit had ik dus niet aan zien komen omdat ik al bepaald had haar in de app weer aan te wijzen als de kroongetuige!

Dus nu, totaal misleid door de kroongetuige denk ik dat het dan toch een van de twee resterende leden van Kwik, Kwek en Kwakmoet zijn, Fred of Kluun.