Daan Nieber naar finaleweek van De Slimste Mens

Daan Nieber naar finaleweek van De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is EditieNL presentator Daan Nieber gelukt om opnieuw een finale te winnen van De Slimste Mens. In de uitzending van dinsdagavond nam Daan het op tegen Jan Roos en Nynke de Jong. In het begin leek het er nog sterk op dat Daan de zevende aflevering weggespeeld zou worden.

In de eerste ronde 3-6-9 wist Daan geen enkele seconde te winnen. Zijn tegenstanders deden het stukken beter. In de rondes die volgden herpakte Daan zich dan ook. Maar het was Nynke die de aflevering van dinsdag op haar naam wist te zetten. Met 424 seconden wist de schrijfster en journaliste haar mannelijke concurrenten weg te spelen.

Voordat het spel begon gaf Nynke nog aan goed te zijn in spelletjes. Vooral het bordspel Triviant is een spel wat ze vaak speelt én wint. Dus de mannen maakten zich al een klein beetje zorgen. In de laatste ronde werd duidelijk dat Daan in de finale moest strijden tegen Jan. 

Dat Jan een sterke speler is, werd wel duidelijk in de finale. Maar Daan speelde de finale op een hele tactische en slimme manier. Hij wist op het laatst tot één seconde onder de tijd van Jan te komen. Aan één goed antwoord zou Daan genoeg hebben. Dit pakte bijzonder goed uit voor Daan hij gaf ook één goed antwoord.

Met dit goede antwoord plaatste Daan zich voor de finale week van De Slimste Mens. In totaal is de EditieNL presentator al in zeven aflevering te zien geweest. De winnaar van maandagavond, Jan, moest toezien hoe hij de finale verloor en dus deze quiz moest verlaten.

In de aflevering van woensdagavond zal in ieder geval Nynke te zien zijn. Zij maakte een prachtige start met een bijzonder hoge score. Zij zal dan te zien zijn met twee nieuwe kandidaten. Of Nynke de aflevering van woensdag ook gaat winnen, zal woensdagavond duidelijk worden in een nieuwe aflevering van De Slimste Mens.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.