De Slimste Mens bereidt zich voor op finale week

De Slimste Mens bereidt zich voor op finale week

Geschreven door Sebastiaan Boers

De kennisquiz met een knipoog, De Slimste Mens, begint vanaf maandag aan haar finale week. De beste Bekende Nederlanders (BN-ers) keren nogmaals terug in deze quiz van de NCRV. De hele zomer lang kon de kijker genieten van de populaire quiz.

Iedere werkdag zaten er meer dan een miljoen mensen klaar voor deze quiz. Rond de klok van 20.30 uur schakelden er donderdagavond 1.109.000 mensen in om naar De Slimste Mens te kijken.

Met deze kijkcijfers stond De Slimste Mens op de derde plek in de kijkcijfer top 25. De NCRV zag dankzij deze kijkcijfers een marktaandeel binnenkomen van 21,4 %. 

Joost de Vries wist de aflevering van vrijdagavond te winnen. Hij wist zijn twee tegenstanders, Teun Luijks en Nicolaas Klei, te verslaan. In de finale stonden Teun en Nicolaas tegenover elkaar. Even leek het er op alsof Teun verslagen zou worden. Op het nippertje wist Teun nog twee goede antwoorden te geven en wist de finale te winnen.

Dankzij de overwinning van Teun, zal hij in de aflevering van maandag opnieuw te zien zijn. In de aflevering van maandag moet Teun het opnemen tegen eerdere winnaars: Marc van der Linden en Marjolijn Touw. Beide kandidaten wisten veel afleveringen te winnen en zijn daarom opnieuw te zien.

In de aflevering van dinsdagavond zal Diederik Smit weer meespelen. Hij wist vooral de laatste twee weken veel afleveringen op zijn naam te zetten. Tegen wie hij het op moet nemen zal duidelijk worden in de aflevering van maandagavond.

Op woensdagavond mag EditieNL presentator Daan Nieber opnieuw plaatsnemen in  de stoel van De Slimste Mens. Ook Daan maakte indruk tijdens zijn deelname aan deze quiz. Tegen wie hij het moet opnemen zal duidelijk worden in de aflevering van dinsdagavond.

Een dag later, op donderdagavond, keert Joost de Vries terug. De winnaar van de vrijdagavond heeft zich geplaatst voor de aflevering van donderdagavond. Joost en Teun waren deze week enorm aan elkaar gewaagd. Iedere keer was het ontzettend spannend wie de aflevering van de dag zou gaan winnen.

De dag van dé finale, de vrijdagavond, zal Nynke de Jong weer te zien zijn. Op deze dag wordt duidelijk wie De Slimste Mens van deze zomer is geworden. Op donderdagavond zal duidelijk worden tegen wie Nynke het zal moeten opnemen.

De finaleweek van De Slimste Mens is van maandag tot vrijdag om 20.30 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.