3FM brengt ode aan ´de 1uurservice´

3FM brengt ode aan ´de 1uurservice´

Geschreven door Pieter Jongsma

Op Tweede Paasdag is er een speciale uitzending van het 3FM-programma Xnoizz, waarin het item ‘De 1uurService’ centraal staat. Het item waarin artiesten in één uur een compleet nieuw nummer schrijven. Onder andere Mister & Mississippi, Rachel Louise, Anneke van Giersbergen, Diggy Dex en Yori Swart nemen deel aan deze bijzondere uitzending vanuit DeSmet Studio’s in Amsterdam.

‘De 1uurService’ is al jaren een vast onderdeel van het 3FM-weekend. Iedere zondagavond ontvangt dj Miranda van Holland een band of artiest die de uitdaging aangaat om in zestig minuten een nieuw nummer te schrijven. Dit doen zij aan de hand van een titel van een 3FM-luisteraar. Na een uur wordt het nummer live op de radio ten gehore gebracht. In de afgelopen jaren namen tientallen bands deel aan ‘De 1uurService’, waaronder Go Back To The Zoo, Spinvis, Destine en The Handsome Poets. 

EO-dj Miranda van Holland vergelijkt ‘De 1uurService’ met een snelkookpan: “Een artiest wordt in korte tijd onder hoge druk gezet en dat levert bijna altijd iets moois op. Artiesten zijn bijna altijd met muziek bezig, er zitten al liedjes in hun hoofd, die moeten er alleen nog uit. En dat gebeurt in ‘De 1uurService'”

Deze bijzondere uitzending van Xnoizz wordt op 1 april van 20:00 tot 22:00 live uitgezonden op 3FM en is ook te volgen via het digitale kanaal 101TV. Publiek kan gratis kaartjes voor dit evenement reserveren via www.xnoizz.nl