Kritiek draait bij tijdens play-offronde Champions League

Kritiek draait bij tijdens play-offronde Champions League

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 zond dinsdagavond de Champions League-wedstrijd tussen Manchester United en Club Brugge in de play-offronde van de Champions League uit. Op het verslag van de commerciële tv-zender van kwalificatiewedstrijd Rapid Wien - Ajax en Ajax - Rapid Wien kwam veel kritiek van de kijkers.

“Vindt het nu al niks; Champions League op SBS6”, was één van de reacties op Twitter. Volgens een woordvoerder van SBS6 kwamen deze negatieve reacties omdat SBS6 nog niet de vormgeving van de Champions League en de studio konden gebruiken omdat het nog geen officiële uitzending was.

De wedstrijd tussen Manchester United en Club Brugge was de eerste echte Champions League-wedstrijd op SBS6 en daarom kwam het verlag van de Champions League-avond ook voor het eerst uit de studio. Vanuit de studio werd een uitgebreide voor- en nabeschouwing gegeven.

Op Twitter lieten de kijkers weten het verslag van SBS6 wel te waarderen. “De #ChampionsLeague is terug, en wel bij #SBS6. Tot nu toe een professionele en stijlvolle presentatie!”, liet iemand weten. “Ik vind de studio van @SBS6 voor de Champions League trouwens erg mooi”, zei iemand anders.

“Ik vind de Champions League uitzendingen van SBS6 echt prima in orde. Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen”, reageerde een andere tv-kijker. “#ChampionsLeague bij @SBS6 ziet er goed uit met @GullitR en @FrankRonald1970”, zei een andere voetbalkijker tijdens de wedstrijd.

Een andere kijker zegt op Twitter dat het verslag van de eerste play-offronde al beter is dan het verslag van de wedstrijden Rapid Wien - Ajax en Ajax - Rapid Wien. “Ik moet toegegeven dat het #ChampionsLeague voetbal bij @SBS6 nu stukken beter is dan vorige keer”, aldus de kijker.

Tijdens de kwalificatiewedstrijden viel ook commentator Leo Oldenburger bij de kijkers niet goed. Oud-NOS-commentator Ronald van der Geer deed dinsdagavond betere zaken. “Heerlijk commentaar van @RonaldvdGeer65 bij SBS6. En hele 1ste helft nog geen Piet, HartvNL of reclame gezien”

Toch nog niet iedereen reageerde positief op de Champions League bij SBS6. “Wat een sneu commentaar bij @SBS6 wordt tijd dat de rechten van de CL weer naar de @NOSvoetbal toe gaan!!”, reageerde een kijker. Daarop reageerde SBS: “Deze commentator komt van de NOS...”

Bekijk de Champions League op TVblik.nl/uefa-champions-league-sbs6