Showbizznetwork weekoverzicht - week 23 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 23 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Carlo & Irene, Eva Jinek, Rob Stenders en Babette van Veen in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 23.

Het afscheid van Carlo Boszhard en Irene Moors van de zondagmiddag trok vorige week zondag 1.214.000 kijkers. Carlo en Irene namen vorige week na 15 jaar afscheid van de zondagmiddag. Van 2000 tot begin 2009 maakte het televisieduo het RTL4-programma Life & Cooking en vanaf eind 2009 ging het zondagmiddagprogramma verder onder de naam Carlo & Irene: Life 4 You.

De seizoensfinale van het tweede seizoen van de BNN-politieserie Smeris, met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, trok vorige week zondag 614.000 kijkers op NPO 3. Het tweede seizoen van Smeris trok gemiddeld 677.100 kijkers. Naar het eerste seizoen keken gemiddeld minder mensen, dat waren toen 630.200 mensen. De best bekeken aflevering van het tweede seizoen is de derde aflevering. Met 854.000 kijkers is de derde aflevering de meest bekeken aflevering.

Na Coen Swijnenberg en Sander Lantinga en binnenkort ook Gerard Ekdom, stopt ook Rob Stenders met zijn radioprogramma’s op NPO 3FM. Stenders stopt na acht jaar met het maken van radioprogramma’s op de jongerenzender. De DJ maakt geen onderdeel uit van de nieuwe programmering. Stenders maakte de radioprogramma’s RobRadio: Stenders vrimibo en Stenders Late Vermaak voor omroep PowNed.

Afgelopen maandag begon Eva Jinek aan het nieuwe seizoen van haar talkshow Jinek. In het nieuwe seizoen was voor het eerst de opvolger van de beruchte bank te zien. De beruchte bank uit Jinek is ingeruild voor een tafel. De bank uit het eerste seizoen van Jinek kreeg veel kritiek. Jeroen Pauw, producent van Jinek, zei vorige maand in De Wereld Draait Door al dat de beruchte bank vervangen zou worden.

Waldemar Torenstra en Benja Bruijning zijn samen met onder andere Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen dit najaar te zien in de nieuwe dramaserie Vechtershart van BNN. Vechtershart speelt zich af in de bloedfanatieke, hechte en bijzondere wereld van de vechtsport en boksscholen. Torenstra speelt de rol van Nick Roest, een voormalig K1-kampioen, die na vier jaar gevangenisstraf vrijkomt.

John de Mol, aandeelhouder van SBS, zou dol zijn op SBS6-ster Airen Mylene, dat stelt Veronica Magazine in een interview met het televisietalent. “Hij is wel degene die me als Voice-reporter heeft aangenomen”, reageert Airen daarop. De Mol vond Airen iets unieks hebben. “Toen er nog drie over waren bij de casting, heeft hij me bekeken en gezegd: ‘Zij is anders, ze heeft iets en ik wil haar hier hebben.’”

Het frisdrankmerk Holy Soda heeft afgelopen woensdag haar commercial met Arie Boomsma teruggetrokken. “Holy Soda moet helaas de commercial met Arie Boomsma terugtrekken. Holy Soda streeft naar 100% Goodness en verwacht dit ook van Arie Boomsma”, liet Holy Soda weten. Holy Soda zou veel klachten hebben gekregen van gelovigen om het feit dat Arie in de reclame over het water loopt.

Babette van Veen maakt op maandag 29 juni haar comeback als Linda Dekker in de RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Ruim 25 jaar geleden stapte Babette de serie binnen als Linda. Na een bewogen leven te hebben geleid in Canada, besluit Linda met haar puberzoon Rover Dekker, gespeeld door Buddy Vedder, naar Meerdijk terug te keren. Linda’s dochter blijft in Canada achter op een kostschool.

Jandino Asporaat presenteert binnenkort het nieuwe zaterdagavondprogramma Playback Je Gek op RTL4. “Van oud tot jong, oma's, kinderen, maakt niet uit als het playbacken maar goed is”, laat Jandino weten aan RTL Boulevard. “Iedereen doet het, iedereen met een mobieltje doet het tegenwoordig, op YouTube. Je mag ook je filmpje insturen met je playback act als je het niet live durft te komen doen.”

De Champions League is vanaf na de zomer niet te zien op Veronica, zoals eerder werd gedacht, maar op SBS6. “De grootste voetbalcompetitie komt op onze grootste zender”, aldus Peter Lubbers, Directeur Televisie van SBS Broadcasting. FOX Sports-presentatoren Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten zullen de wedstrijden op SBS6 presenteren. Ronald de Boer zal de wedstrijden analyseren.

Er komt een extra show van Let’s Dance, de grootste disco van Nederland, georganiseerd door Humberto Tan en RTL Live entertainment. Wegens de succesvolle kaartverkoop van de eerste aangekondigde show op vrijdag 30 oktober komt er een extra show op donderdag 29 oktober. Onder andere KC & The Sunshine Band, Sister Sledge en Don Diablo zullen optreden tijdens Let’s Dance.