Showbizznetwork weekoverzicht - week 18 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 18 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Rick Nieman, Radar, het Songfestival en Flikken Maastricht in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 18.

Maandagavond was ruim 20 minuten lang het beeld ‘Even geduld alstublieft’ te zien op NPO 1. Door een fout in de regie begon het AVROTROS-consumentenprogramma Radar ruim 20 minuten later. Radar was door Koningsdag afgelopen maandag niet live maar was eerder opgenomen. De regie was hier niet van op de hoogte en daardoor begon het programma 20 minuten later.

Er keken maandag 2.562.000 mensen naar Koningsdag nieuwe stijl met het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Dordrecht. Vorig jaar keken er 1,7 miljoen mensen naar Koningsdag. Ondanks de vele kijkers was er veel kritiek op de nieuwe stijl. Op Twitter noemde veel mensen Koningsdag nieuwe stijl ‘saai’ en zagen de Koninklijke familie veel liever koekhappen en zaklopen.

De Britse omroep BBC lanceert 16 mei de nieuwe tv-zender BBC First in Nederland. De nieuwe tv-zender zal veel dramaseries uitzenden. Nederland is na Australië het tweede land waar BBC First wordt gelanceerd. De komst van BBC First betekent niet dat de Britse series niet meer bij de NPO te zien zullen zijn. Series zullen hun première beleven bij BBC First maar zijn daarna gewoon beschikbaar voor de NPO.

Er komt deze zomer een spin-off van De Wereld Draait Door. De talkshow van Matthijs van Nieuwkerk maakt een zomerse versie van DWDD University en zal DWDD Summerschool gaan heten. In DWDD Summerschool zullen verschillende bekende sprekers colleges geven over een onderwerp waar zij in gespecialiseerd zijn. De studio van De Wereld Draait Door wordt voor DWDD Summerschool omgebouwd naar een schoolsetting.

Bartho Braat verlaat na 24 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden. Jef Alberts zal na de zomer Meerdijk verlaten. “Na 24 jaar Meerdijk is het genoeg”, liet Braat afgelopen woensdag weten. De acteur vervolgt: “Ik heb er nu 24 jaar in gezeten, dus ik vind het wel genoeg. Ik wil nu wat anders.” Braat geniet nog steeds van het werk maar vind het na 24 jaar tijd om er een punt achter te zetten. Ook acteur Ruud Feltkamp verlaat Goede Tijden, Slechte Tijden, hij neemt een sabbatical.

De populaire serie Flikken Maastricht krijgt een spin-off in Rotterdam. De nieuwe politieserie Flikken Rotterdam is in het voorjaar van 2016 te zien, dit najaar vinden de opnames van de nieuwe politieserie plaats. “In Flikken Rotterdam speelt, net als in Flikken Maastricht, de stad een grote rol. Daar waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en Bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger”, laat NPO 1-netmanager Marcel Peek weten.

Rick Nieman vertrekt na negentien jaar bij RTL Nieuws. “Het is tijd voor nieuwe avonturen: ik wil graag meer schrijven, reizen en werken aan andere journalistieke projecten”, aldus de RTL Nieuws-presentator. “Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad bij RTL Nieuws”, vervolgt Nieman. De presentator en schrijver gaat zijn collega’s het meeste missen. “Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's.”

NPO Radio 2-DJ Gijs Staverman, musicalactrice Carolina Dijkhuizen, Media Professional Florent Luyckx, zangeres Hind en Creative Director Maurice Wijnen zitten dit jaar in de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival in Wenen. Hun oordeel telt voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% van de einduitslag wordt bepaald door de mensen thuis. Presentator Carlo Boszhard is de back-up.

Er hebben zich 6081 vrouwen aangemeld voor de zoektocht naar de opvolgsters van Karin, Josje en Kristel, K3 Zoekt K3. Iets meer dan de helft van de aanmeldingen komt uit Vlaanderen, de andere aanmeldingen komen uit Nederland. De oudste kandidate die zich heeft aangemeld voor K3 Zoekt K3 is 65 jaar. In 2009 melde 4000 vrouwen zich aan voor K2 Zoekt K3, de zoektocht naar de opvolger van Kathleen.

Afgelopen vrijdag vond de nationale actiedag van Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal plaats. De NPO, RTL en SBS deden de hele dag verslag van de actiedag en NPO Radio 2 zond de hele dag live uit vanuit De Hallen in Amsterdam waar het 555-Café werd ingericht. In De Hallen werd ook het online actieteam ingericht waar verschillende BN’ers plaatsnamen. De actiedag van Giro 555 haalde een totaal van 8.612.860 euro op voor de slachtoffers van de aardbeving.

Journalist en oud-EditieNL-verslaggever Mark Bos is vrijdagavond overleden. In september 2012 kreeg hij te horen dat hij uitgezaaide prostaatkanker had. De Facebook-pagina van zijn documentaire Retour Hemel, over zowel reguliere als alternatieve geneeswijzen voor de ziekte, maakte het nieuws zaterdag bekend. Donderdag 23 april was Mark nog te gast in RTL Late Night en vertelde over zijn laatste missie dat kankerpatiënten gehoord zouden worden.