Showbizznetwork weekoverzicht - week 45 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 45 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren de nieuwe samenstelling van meidengroep K3, de terugkeer van de populaire talentenjacht Idols op jongerenzender RTL5, de aankondiging van de nieuwe sportzender Ziggo Sport voor Ziggo-klanten en het verdwijnen van Sesamstraat op NPO 1 in het nieuws.

Voor de laatste keer in 2015 hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet in het Showbizznetwork weekoverzicht. Wij zijn ook deze week benieuwd naar wat jullie het hoogtepunt van de week vonden. Daarom staat ook in het weekoverzicht van week 45, de laatste van 2015, de vraag ‘wat is jou hoogtepunt?’ centraal.

Marthe, Klaasje en Hanne nieuwe K3

De Nederlandse Klaasje en de Vlaamse Marthe en Hanne hebben afgelopen vrijdagavond de finale van K3 Zoekt K3 gewonnen en nemen daarmee de plekken over van Josje, Kristel en Karen in K3. Marthe, Klaasje en Hanne lieten in de finale Jindra, Lisa en Lauren achter zich. De nieuwe K3 zong aan het einde hun eerste K3-single 10.000 luchtballonnen. Op 18 december komt hun eerste, gelijknamige cd uit.

RTL blaast Idols nieuw leven in op jongerenzender RTL5

De talentenjacht Idols keert in het voorjaar van 2016 terug op televisie. RTL blaast de talentenjacht, die van 2002 tot 2008 te zien was op RTL4, nieuw leven in op jongerenzender RTL5. Alle deelnemers worden vanaf de eerste auditie op de voet gevolgd op weg naar de verwezenlijking van hun droom. Iedereen tussen de 15 en 28 jaar kan zich nu aanmelden om het nieuwe popidool van Nederland te worden.

RTL4 op oudejaarsavond met special RTL Late Night

RTL4 komt op oudejaarsavond met een special van RTL Late Night. Humberto Tan en Luuk Ikink zullen op donderdag 31 december een speciale uitzending maken waarin wordt teruggeblikt op 2015 en vooruit wordt gekeken op 2016. Na RTL Late Night komt traditiegetrouw een oudejaarsspecial van Ik Hou van Holland. NPO 1 komt met de oudejaarsconference van Herman Finkers en De TV Draait Door.

Ziggo lanceert nieuwe sportzender Ziggo Sport

Ziggo lanceert donderdag 12 november de nieuwe sportzender Ziggo Sport. De sportzender zal grote evenementen in de topsport, de wekelijkse talkshow Peptalk en sport gerelateerde films en documentaires uitzenden. De talkshow Peptalk zal worden gepresenteerd door Frank Evenblij en het gezicht van de zender, Jack van Gelder. De nieuwe gratis sportzender is exclusief te bekijken door Ziggo-klanten.

Kinderprogramma Sesamstraat verdwijnt van NPO 1

Het kinderprogramma Sesamstraat, dat sinds 4 januari 1976 op televisie te zien is, verhuist vanaf 2016 van NPO 1 naar het themakanaal NPO Zappelin Xtra, dat heeft Suzanne Kunzeler, manager kinderprogrammering NPO, donderdag aan Spreekbuis.nl bevestigd. Sesamstraat moet plaats maken voor Tijd voor MAX dat vanaf 2016 te zien zal zijn op het tijdslot van Sesamstraat op NPO 1.

Nieuwe Praatjesmakers met Jeroen van Koningsbrugge

SBS6 zoekt momenteel spontane, goedgebekte kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar die voor de camera willen verschijnen in het nieuwe programma Bijdehandjes. Het programma wordt gepresenteerd door Jeroen van Koningsbrugge en zal vermoedelijk in het voorjaar van 2016 te zien zijn op de familiezender. De opnames vinden nog dit jaar plaatst, vlak voordat Jeroen naar Amerika vertrekt.

Omroep MAX stelt uitzending Operatie Live maand uit

Wegens omstandigheden zal de uitzending van Operatie Live een maand worden uitgesteld. In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zou op 10 november een Mamma Intra Operatieve Radiotherapie (IORT) uitgevoerd worden. Een ingewikkelde operatie is lastig te plannen en vraagt om optimale omstandigheden. De uitzending van Operatie Live zal nu een maand later, op 9 december, te zien zijn op NPO 1.

KPN maakt voetbalprogramma met Nico Dijkshoorn

KPN komt met een eigen voetbalprogramma met Nico Dijkshoorn, dat heeft 'Head Content' Marnix Laura van KPN afgelopen donderdag bekendgemaakt. In Dijkshoorn Kijkt, dat elke dinsdag wordt uitgezonden, bespreekt de columnist en schrijver elke week een actuele nieuwsfoto uit de voetbalwereld. Het nieuwe voetbalprogramma Dijkshoorn Kijkt is exclusief te zien voor de klanten van telecombedrijf KPN.

Dit was het laatste Showbizznetwork weekoverzicht van 2015! Tot aankomende vrijdag, 13 november, kan er gestemd worden op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’. Op vrijdag 13 november dag volgt om 16:00 uur de uitslag van jullie hoogtepunt van week 45! Het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ wordt de aankomende vier weken vervangen door ‘Rijmend De Week Uit’. Begin 2016 zijn wij er weer!

Het is niet meer mogelijk om bij dit weekoverzicht te stemmen op '(Jouw) hoogtepunt van de week'!