De Wereld Draait Door in het teken van Joost Zwagerman

De Wereld Draait Door in het teken van Joost Zwagerman

Geschreven door Daniël Schalk

Het VARA-programma De Wereld Draait Door staat woensdagavond volledig in het teken van het overlijden van schrijver Joost Zwagerman. De schrijver, dichter en essayist was de afgelopen jaren vaak te gast in De Wereld Draait Door om voornamelijk te vertellen over literatuur.

Schrijvers Jessica Durlacher, Ronald Giphart en Peter Buwalda schuiven woensdag aan bij Matthijs van Nieuwkerk om te praten over de schrijver van de boeken Gimmick!, Vals Licht en De Buitenvrouw. Zwagerman was ook vaak te gast om te vertellen over kunst.

De directeur van het Van Gogh museum Axel Rüger, de directeur van museum De Fundatie Ralph Keuning en kunsthistoricus, schrijver en archeoloog David van Reybrouck zitten ook aan tafel bij Van Nieuwkerk om te praten over het overlijden van de 51 jaar oude schrijver.

Zoals gewoonlijk op woensdagen zal ook huisdichter Nico Dijkshoorn aanwezig zijn bij de speciale uitzending over Joost Zwagerman. De muziek komt woensdag van Yuri Honing en de band Moke. Marc-Marie Huijbregts heeft tijdens de speciale uitzending de rol van tafelheer.

De Wereld Draait Door is iedere werkdag om 19:00 uur te zien op NPO 1.