Champions League start met live PSV - Manchester United bij SBS6

Champions League start met live PSV - Manchester United bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

[caption id="attachment_25209" align="alignleft" width="300"] Foto; Reinier Bergsma // SBS[/caption]

Op dinsdag 15 september gaat, na de voorrondes en de playoffs, de groepsfase van de Champions League van start en gelijk komt PSV in actie. De landskampioen treft in eigen huis Manchester United, de club van coach Louis van Gaal, Daley Blind en oud-PSV-er Memphis Depay. SBS6 zendt deze wedstrijd live uit, evenals AS Roma – FC Barcelona een dag later.

Het commentaar bij PSV – Manchester United komt van Ronald van de Geer. Deze Champions League-avond wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen en in de studio schuiven Ronald de Boer en Ronald Waterreus bij hem aan voor de wedstrijdanalyse. Leo Oldenburger neemt als verslaggever de interviews af langs het veld.

Tijdens deze wedstrijd hangen er camera’s in de regieruimte die daar de hoogspanning en split-second beslissingen registeren. In Europa stemmen vele miljoenen kijkers af op het duel in het PSV-stadion, dat door de Nederlandse producent Southfields in beeld wordt gebracht. Een dag na de wedstrijd kan iedereen over de schouder van de regisseur meekijken dankzij clips hiervan op onder meer SBS.nl en NU.nl.

Op woensdag 16 september treedt FC Barcelona met het beroemde aanvalstrio MSN (Messi, Suarez en Neymar) in het 73.000 toeschouwers tellende Stadio Olimpico in Rome aan tegen AS Roma, de club van de geblesseerde Kevin Strootman maar ook van sterren zoals Totti en De Rossi. Toine van Peperstraten presenteert deze avond vanuit de studio samen met analytici Ronald de Boer en Ron Jans. Het commentaar bij deze wedstrijd is van Leo Oldenburger.

Na deze speelronde zendt SBS6 op dinsdag 29 september FC Barcelona – Bayer Leverkusen en op woensdag 30 september CSKA Moskou – PSV live uit. De groepsfase van de Champions League loopt tot en met december. Na de jaarwisseling gaan de beste 16 clubs door naar de KO-fase. De finale vindt uiteindelijk op 28 mei plaats in het San Siro-stadion in Milaan.

Online pakt NU.nl de uitzendingen van de Champions League op. De op tv uitgezonden wedstrijd wordt live gestreamd. Ook worden clips van de hoogtepunten gedurende de avond direct geplaatst zodat men te allen tijde bijvoorbeeld de doelpunten kan terugzien. En er is een liveblog met aandacht voor de overige wedstrijden op deze avond. Na afloop wordt de samenvatting en samen met reacties online geplaatst.

Champions League bij SBS6
• Dinsdag 15 september vanaf 20.00 uur PSV – Manchester United
• Woensdag 16 september vanaf 20.00 uur AS Roma – FC Barcelona
• Dinsdag 29 september vanaf 20.00 uur FC Barcelona – Bayer Leverkusen
• Woensdag 30 september vanaf 20.00 uur CSKA Moskou – PSV