PSV en Vitesse vervolgen hun Europese campagne
Bron: Pixabay

PSV en Vitesse vervolgen hun Europese campagne

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Na een winterstop is deze week de strijd om Europees voetbal hervat. De afgelopen twee dagen konden we alweer genieten van de Champions League en vanavond worden ook de Europa League en de Conference League hervat. Nederland is goed vertegenwoordigd op de Europese velden, want maarliefst vijf teams nemen nog deel aan de Europese competities, waarvan vier ploegen meedoen aan de Conference League. Vanavond komen twee van de Nederlandse ploegen in actie om de Conference League, want PSV en Vitesse spelen een tussenronde. 

PSV-Maccabi Tel Aviv 

Voor PSV is de Conference League alweer het derde toernooi van de UEFA waar zij aan deelnemen. De ploeg van Roger Schmidt begon de Europese campagne in de Champions League, maar werd in de voorronde uitgeschakeld door Benfica en dus moesten de Eindhovenaren genoegen nemen met Europa League voetbal. In een poule met Real Soiedad, AS Monaco en het Oostenrijkse Sturm Graz werd PSV derde, wat normaal uitschakeling betekent, maar sinds dit seizoen is de Conference League er als vangnet. PSV neemt het vanavond in eigen huis op tegen Maccabi Tel Aviv, die tweede werden in hun Conference League poule.

De club uit de lichtstad kent de nodige personele problemen in aanloop naar de wedstrijd van vanavavond, want Roger Schmidt moet Maxi Romero, Ryan Thomas, Jenson Seelt en André Ramalho missen door blessures. Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Carlos Vinicius zijn geschorst en om die reden eveneens afwezig. Toch zal PSV als favoriet de ontmoeting met de Israëliërs ingaan. Voor de PSV-aanvaller Eran Zahavi is de ontmoeting met Maccabi een bijzondere, omdat hij een verleden heeft bij de club uit Tel Aviv. De westrijd PSV-Maccabi Tel Aviv is vanavond te zien op Veronica en bij ESPN. 

Rapid Wien-Vitesse

Vitesse wist verrassend tweede te worden in een poule met Stade Rennais, Tottenham Hotspur en het Sloveense NS Mura. De strijd om de tweede plek leek lang aan te komen op de laatste speeldag, maar omdat Tottenham met te veel coronagevallen kampte en daardoor niet kon aantreden tegen Stade Rennais, plaatste Vitesse zich door met 3-1 te winnen tegen NS Mura.

De ploeg van Thomas Letsch neemt het vanavond in Oostenrijk op tegen Rapid Wien, dat knap derde werd in hun Europa League poule met daarin West Ham United, KRC Genk en Dinamo Zagreb en dus zal Vitesse aan de bak moeten vanavond. Ook Rapid Wien en Vitesse trappen om 18.45 uur af en deze wedstrijd is zijn geheel exclusief te zien op ESPN.