Champions League na de zomer op SBS6

Champions League na de zomer op SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De uitzendingen van de Champions League-wedstrijden verhuizen na de finale overmorgen naar SBS6. “De grootste voetbalcompetitie komt op onze grootste zender”, aldus Peter Lubbers, Directeur Televisie van SBS Broadcasting. Tevens verruimen FOX Sports en SBS6 hun samenwerking.

Kern daarvan is dat de presentatoren Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten hun huidige werkzaamheden voor FOX Sports na de zomer combineren met de Champions League-uitzendingen bij SBS6.

Beide presentatoren blijven onveranderd in dienst bij FOX Sports, waar ze dus wekelijks te zien blijven. Ook wordt de al langer bestaande samenwerking tussen de omroepen met betrekking tot de presentatie van de oefenwedstrijden van Oranje op SBS6 gecontinueerd.

In elk geval tot en met het seizoen 2017/2018 zijn de wedstrijden van de grootste Europese topclubs te zien bij SBS6, het vlaggenschip van SBS Broadcasting, dat samen met Sanoma de rechten hiervoor heeft verworven. Peter Lubbers is zeer te spreken over de komst van de Champions League naar SBS6 en de samenwerking met FOX Sports:"SBS6 richt zich op het grote publiek en dat doet de Champions League ook. Met alle wereldsterren, megaclubs en miljoenen fans overstijgt dit de groep hardcore voetballiefhebbers”.

Dankzij de samenwerking met FOX Sports worden de Champions League-uitzendingen op SBS6 in afwisseling van elkaar gepresenteerd door Jan Joost of Toine. FOX Sports-analyticus Ronald de Boer zal dezelfde combinatie van werkzaamheden maken en voor de Champions League-wedstrijden eveneens bij SBS6 aanschuiven. Peter Lubbers: “We zijn heel blij met Jan Joost en Toine, twee voor de voetbalkijker zeer vertrouwde gezichten en zeer vakkundige en ervaren presentatoren van live voetbaluitzendingen. En Ronald brengt als analyticus bovendien zijn eigen Champions League-ervaringen mee.”

Rob Labree, Director Production & Programming van FOX Sports, over de samenwerking: “Met FOX Sports streven we er naar om de beste te zijn waar het gaat om live sport verslaggeving. Dan heb je dus ook de beste mensen nodig, zowel voor als achter de schermen. We zijn er trots op dat SBS6 voor onze presentatoren en analyticus kiest om hun Champions League uitzendingen meteen goed te introduceren aan de kijkers. We gunnen dit onze jongens dan ook van harte.“

Ook wordt de al langer bestaande samenwerking tussen SBS en FOX Sports met betrekking tot de presentatie van de oefenwedstrijden van Oranje gecontinueerd. Jan Joost en Toine zullen ook deze duels in afwisseling van elkaar presenteren op SBS6.

Voor het commentaar bij de Champions League-wedstrijden worden Leo Oldenburger en Ronald van der Geer door SBS6 opgesteld.

De live-uitzending van SBS6 is ook online te volgen bij Sanoma-dochter NU.nl, SBS6.nl en het video on demand-platform van SBS Broadcasting KIJK.nl.

Naast deze livestreams zullen er op NU.nl ook samenvattingen, clips, reacties, nieuws en een liveblog te vinden zijn met de tussenstanden van alle wedstrijden, feiten en data. Op alle momenten en op alle plaatsen kan men dus de grote clubs en spelers volgen en de grote wedstrijden beleven.

Bekijk Champions League op TVblik.nl/nos-uefa-champions-league