Arjen Lubach blijkt dance producer Hartebees

Arjen Lubach blijkt dance producer Hartebees

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Arjen Lubach is de producer achter het het dancenummer Justified (Sunrise funk). Onder de artiestennaam Hartebees heeft Lubach een hit gescoord met het nummer Justified (Sunrise funk). Domien Verschuuren onthulde de dubbele identiteit van de presentator op 3FM.

De DJ kende het dancenummer van zijn vakantie en draaide het veel. Verschuuren wilde het nummer ook op de radio laten horen maar vond het een zwaktebod om niets te weten over de producer van het nummer. Verschuuren ging op internet rondzoeken naar de identiteit van de producer.

Domien zag dat het nummer van Hartebees ook op de site Deezer stond. Hier vond de DJ credits van de makers, waaronder Arjen Henrik Lubach. Maandagavond belde Verschuuren de presentator live op in de uitzending. “Bedankt voor de Buma”, reageerde Lubach bevestigend en overdonderd.

“Ik ben gewoon presentator. Ik heb deze zomer een beetje zitten klooien. Dance maken is een van mijn favoriete dingen om te doen. Maar dan wel onder een andere naam, ik wil niet zo'n een soapie die dj wordt zijn. De jongens van Hysteria vonden het een leuke plaat en wilde hem graag uitbrengen”, vertelde Lubach.

De presentator is momenteel ongekend populair met zijn programma Zondag met Lubach, dat wekelijks op de late zondagavond van NPO 3 te zien is. In 2007 scoorde Lubach al een hit. Samen met Janine Abbring maakte hij het nummer Jelle, een parodie op Stan van Eminem.

Beluister hieronder het nummer Justified (Sunrise Funk) van Hartebees feat. Kaleena Zanders: