Van dansende Madonna naar dansende Beyoncé

Van dansende Madonna naar dansende Beyoncé

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De vierde aflevering van Dance Dance Dance stond zaterdagavond op het punt van beginnen. Er zijn nog vier koppels over die de strijd met elkaar aangaan. Pip en Pim, Humberto en Julia, Euvgenia en Jeroen en Fockeline en Achmed dansen alsof hun leven er vanaf hangt. Welk koppel vliegt er na deze aflevering uit?

Tijdens de opening werd een nummer in gestart van Witney Houston. Hierin werden alle vier koppels aan de kijker gepresenteerd. Ook presentatieduo Chantal en Jandino lieten hun beste danspasjes zien. De toon werd meteen weer gezet door de vrolijke Jandino.

Ieder koppel start met nul punten. De strijd is daarmee weer volop aanwezig. Iedereen maakte zich klaar om te dansen voor de jury. Een spannende strijd die weer op uitbarsten staat. De lat wordt iedere week weer hoger gelegd. Maar dat maakt de koppels alleen maar strijdvaardiger. 

Als duo opdracht kregen Humberto en Julia het nummer Uptown Funk toegewezen. Dit nummer was een enorme hit van Mark Ronson en Bruno Mars. Vader en dochter lieten eens zien wat zij goed kunnen. Het nummer past perfect bij dit duo. De zaal ging compleet uit haar dak met een staande ovatie.

Ook de jury vond het optreden erg goed. Dan vond het goed, vooral Julia deed het beter. Hij gaf dan ook een zeven. Igoné gaf het duo ook een zeven. Maar Timor deed daar nog een halve punt bovenop. In totaal kwamen Humberto en Julia uit op 21,5 punten.

Pip mocht als tweede een optreden geven. Timor gaf aan Pip de solo opdracht, Run The World van Beyoncé. Hier had Pip heel veel zin in. Een lastige dans, maar Pip pakte deze uitdaging met beide handen aan. Als een ware diva stond Pip te dansen als Beyoncé. Ook bij dit optreden ging het publiek uit haar dak.

De jury wist niet wat ze zagen. Igoné vond het optreden ontzettend goed en beloonde haar met een negen. Timor vond het optreden ook erg goed gaan. Maar ondanks een paar kleine dingetjes die mis gingen beloonde hij haar met een 8,5. Dan vond dat Pip het ook erg goed deed. Ook Dan beloonde Pip met een negen. In totaal kreeg Pip 26,5 punten van de jury.

Na Pip stond Euvgenia klaar om haar dans te laten zien. Zij mocht Born This Way van Lady Gaga na dansen. Een pittig nummer voor een pittige danseres. Als een ware danseres liet Euvgenia zien waar ze goed in is: dansen. Het publiek ging opnieuw, voor de derde keer, uit haar dak.

Nu stond ''Lady EuvEuv'' voor de jury. Het commentaar beviel Euvgenia vorige week niet bepaald. Timor gaf aan dat hij het goed vond gaan. Hij gaf haar een acht. Dan zag dat ''Lady EuvEuv'' genoot van het optreden. Dat gevoel beloonde hij met een acht. Als laatste gaf Igoné haar commentaar wat ze afsloot met een acht. Totaal staat ''Lady EuvEuv'' nu op 24,0 punten.

Het volgende duo optreden was voor Fockeline en Achmed. Het Moordvrouw team mocht dansen op het nummer My Love van Justin Timberlake. Geen eenvoudige dans, maar Fockeline en Achmed gingen ervoor. De oefening verliep alles behalve soepel, vooral voor Fockeline.

Maar ze herpakte zichzelf en ging er volledig voor. Achmed opende het optreden op geheel eigen wijze. De twee lieten zich zeker niet kennen en gingen er echt voor. Het optreden ging dan ook erg goed. Het publiek vond dat dit duo het ook goed gedaan heeft.

De jury had haar oordeel ook al klaar. Dan vond het een moeilijke dans, maar gaf toch een 7,5. Igoné gaf ook aan dat de dans alles behalve makkelijk was. Zij gaf dit duo een hoger cijfer, een acht. Als laatste was het Timor die punten mocht geven. Een goede optreden beloonde hij met een 7,5. In totaal heeft dit duo nu 23,0 punten.

Na Uptown Funk mocht Humberto een solo dans laten zien. Hij mocht een dans laten zien van de Bee Gee's. Met een pruik op en hippe kleren stond Humberto klaar om te dansen. Compleet in een ware disco liet Humberto ''zijn'' dansmoves zien.

Humberto ging compleet los. Hij genoot echt zichtbaar van deze dans. Dit paste helemaal bij de presentator. Opnieuw een staande ovatie voor deze danser. De jury genoot ook van dit optreden van Humberto. Igoné vond het een feestje. Zij gaf Humberto dan ook een negen.

Timor vond het ook echt passen bij Humberto. Hij vond dat Humberto een paar foutjes, maar gaf hem toch een 8,5. Als laatste nam Dan het woord. Ook Dan zag een paar foutjes. Hij gaf Humberto een acht. In totaal kreeg Humberto 25,5 punten. Totaal staan Humberto en Julia nu op 47,0 punten.

Nadat ''Lady EuvEuv'' haar solo optreden liet zien, werd het tijd voor het duo optreden. Euvgenia en Jeroen dansten nu samen op Candy Man van Christina Aguilera. Dit swingende dansnummer vonden Euvgenia en Jeroen maar wat leuk om te doen.

De hele dans was erg vrolijk en uptempo. Alleen liet Jeroen wel steken vallen. Maar het publiek vond het erg goed en was enorm enthousiast. Timor gaf aan dat het een swingend optreden was. Hij gaf dit duo een zeven. Dan vond dat Euvgenia haar beste avond had tot nu toe. Hij gaf het duo ook een zeven.

Igoné vond het optreden ook goed, maar Jeroen was niet op zijn best. Zij gaf het duo ook een zeven. In totaal kreeg dit duo 21 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Euvgenia en Jeroen 45,0 punten gehaald. Hiermee hebben zij twee punten minder dan Humberto en Julia, die hebben 47,0 punten.

Pip's avond kon niet meer stuk. Naar haar solo optreden als Beyoncé, werd het tijd voor het duo optreden met Pim. Als duo mochten Pip en Pim dansen als Michael en Janet Jackson. Het nummer Scream werd door Timor aan dit duo gegeven.

Pip had ontzettend veel zin om deze dans goed uit te voeren. Als twee echte dansers lieten Pip en Pim zien wat ze goed kunnen: dansen. Het optreden zag er dan ook erg goed uit. Het publiek vond het ook erg goed, zij reageerden erg positief. Met recht het beste duo optreden van de avond.

De jury was erg enthousiast. Dan wist niets meer te zeggen, maar hij vond het erg goed. Hij beloonde het duo met een negen. Igoné vergat dat Pip en Pim maar kort dansen, maar zij vond dat zij een passie delen. Zij gaf het duo ook een negen. Timor vond het erg goed gaan en hij gaf het duo een 9,5. In totaal kregen Pip en Pim een 27,5 punten. In totaal hebben zij nu een monster score van 54,0 punten. Zij staan nu ver boven de andere teams.

Als laatste dansact mocht Fockeline het podium op. Zij mocht dansen op Billy Jean van Michael Jackson. De druk voelt de actrice op haar schouders rusten. Zij moet minimaal 22,0 punten halen om te kunnen winnen van Euvgenia en Jeroen.

Als een vrouwelijke Michael Jackson stond Fockeline op het podium. Met een speciale remix versie van Billy Jeans danste Fockeline alsof haar leven er vanaf hing. In zeker zin was dit dan ook echt zo. Het was voor haar alles of niets. Het publiek genoot volop van dit optreden en stond maar wat graag op voor Fockeline.

De jury had nu een lastige taak. De punten voor Fockeline en Achmed is spannend voor hun zelf en voor Euvgenia en Jeroen. Igoné vond het vooral stoer van Fockeline om op dit nummer te dansen. Zij gaf dit optreden dan ook een hoge 9,5.

Timor vond het een pittig optreden. Fockeline heeft werkelijk alles gegeven en dat kwam ook goed over. Hij gaf aan Fockeline dan ook een negen. Als laatste mocht Dan het optreden beoordelen. Hij vond het lef hebben van Fockeline. Hij beloonde het optreden met een 8,5. In totaal kreeg Fockeline 27,0 punten. In totaal kregen zij en Achmed 50,0 punten.

Met deze uitslag viel het doek voor Euvgenia en Jeroen. Zij hebben de minste punten bij elkaar gehaald. Het was tot op het laatste moment spannend. Toch zijn ''Lady EuvEuv'' en Jeroen nu uit gedanst. In de halve finale van volgende week zaterdag is maar plek voor drie koppels.

In de halve finale dansen Humberto en Julia ( 47,0 punten), Pip en Pim (54,0 punten) en Fockeline en Achmed (50,0 punten). Zij zullen volgende week opnieuw de strijd met elkaar aan gaan. Wie er in de grote finale tegenover elkaar staan zal volgende week duidelijk worden.

De halve finale van Dance Dance Dance is zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TV Blik.