GTST bestaat vandaag precies 25 jaar!

GTST bestaat vandaag precies 25 jaar!

Geschreven door Sebastiaan Boers

De soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) bestaat vandaag, 1 oktober, precies 25 jaar. Daarmee is GTST de langstlopende soap van Nederland. Om deze speciale verjaardag te vieren zendt RTL 4 een speciale, dubbelde aflevering uit. Deze aflevering zal ontzettend spannend worden, als de kijker de promo moet geloven.

Deze hele week lopen de spanningen al enorm hoog op. Vooral voor Laura (Jette van der Meij) lijkt het slecht af te lopen. Ineens was zij spoorloos verdwenen. Alleen Rover (Buddy Vedder) kreeg een sms van Laura. Voor Jef (Bartho Braat) nog een reden om lichtelijk in paniek te raken.

Hij besluit een zoektocht op touw te zetten. Samen met Rover gaan zij op zoek naar aanwijzingen. Al snel blijkt waar Laura zit. Ze is opgesloten in een diepe put. Wie heeft haar dit aangedaan en vooral waarom? Komen Jef en Rover nog op tijd om Laura te redden?

Niet alleen Laura heeft het zwaar. Ook Wiet (Pip Pellens) krijgt het zwaar. Zij zit in Ierland, samen met Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen). Zij heeft nog altijd niet in de gaten wat voor een man Zeger is. Het blijkt ook dat Anna (Barbara Sloesen) is verdwenen. Heeft Zeger hier ook iets mee te maken?

De spanningen lopen enorm hoog op. Donderdagavond, 1 oktober, kan de kijker gaan genieten van de extra lange en vooral spannende aflevering van GTST. Hoe zal het gaan aflopen met Laura en Anna? Krijgen zij nog op tijd hulp? Zal Wiet op tijd door hebben dat haar liefde, Zeger, niet te vertrouwen is?

Om deze speciale, 25ste verjaardag te vieren van GTST heeft de recensent van Showbizznetwork een eigen persoonlijke top vijf gemaakt. In deze top vijf worden de voor hem belangrijkste verhaallijn beschreven. Welke verhaallijn was het spannendst of juist heel mooi?

5. De stalker van Nina

Vanuit het niets krijgt Nina (Marly van der Velden) vervelende berichtjes. Deze gaan van kwaad tot erger, Nina heeft last van een stalker. Gelukkig is daar Mike (Louis Talpe) die Nina bijstaat. Voor Noud (Ruud Feltkamp) is dit alles behalve prettig. Zijn relatie met Nina komt door Mike onder een enorme druk te staan.

Op een gegeven moment is Nina spoorloos verdwenen. Net op het moment van Ludo (Erik de Vogel) en Janine (Caroline de Bruijn) elkaar (voor de zoveelste keer) het ja-woord willen geven, gebeurd er een ramp. De stalker van Nina blijkt haar halfzusje Amy te zijn. Zij was jaloers op de aandacht die Nina kreeg van Ludo.

Om er voor te zorgen dat de alle aandacht naar Amy zou gaan wilde Amy van Nina af. In de paardenstal werd Nina vastgebonden. Het leek slecht af te lopen voor Nina. Amy stak de paardenstal in brand en die sloeg enorm snel om zich heen.

Maar net op tijd wist Mike Nina van de dood te redden. De politie komt al snel achter de verblijfplaats van Amy. Voor Ludo breekt een onmogelijke beslissing aan. Hij moet Amy laten arresteren door de politie. Zij is overgebracht aan een psychiatrisch ziekenhuis.

4. De parachutesprong 

Om het huwelijk tussen Rik (Ferri Somogyi) en Nuran (Toprak Yalçiner) te vieren bedacht Maxime (Marjolein Keuning) een leuk idee. Een letterlijke sprong in het diepe moet Maxime gedacht hebben. Veel inwoners zagen dat idee wel zitten en namen maar wat graag plaats in het vliegtuig.

Alleen Rik heeft zich verslapen. Hij haastte zich naar het vliegveld om bij de sprong aanwezig te zijn. Iedereen die aanwezig was in het vliegtuig maakte de sprong van het leven. Maar deze sprong zou niet voor iedereen goed aflopen. Bij een van de springers waren de kabels doorgeknipt. Iemand zou de sprong niet overleven.

Maar wie zou deze sprong niet overleven? Langzaam landde iedereen veilig en wel op de grond. Voor de ogen van Rik stort iemand naar beneden. Maar wie overleefde deze sprong niet? Uiteindelijk bleek het Mike te zijn die de sprong niet overleefd heeft. Na maandenlang zoeken naar de dader, bleek Rik de dader te zijn geweest.

3. De dood van Edwin

Lucas (Ferry Doedens) ontmoet Edwin (Raynor Arkenbout) en is meteen verliefd. In het begin moet Edwin niets weten van Lucas. Maar toch is ook Edwin verliefd. De twee krijgen een relatie met elkaar. Voor Anton (Joep Sertons) is dit maar lastig te begrijpen. Hij heeft hier grote moeite mee.

Maar de liefde houdt stand. Totdat er in Meerdijk een virus opduikt. Door Jack (Mark van Eeuwen) komt het dodelijke ebola virus in Meerdijk terecht. Hij wordt doodziek en wordt opgenomen in het ziekenhuis. Ook Edwin raakt besmet en wordt opgenomen in het ziekenhuis.

Zijn vader Anton was druk met een medicijn tegen het virus. Maar de hulp was net te laat. In het bijzijn van zijn grote liefde Lucas, sterft Edwin aan de gevolgen van het ebola virus. De dood van Edwin slaat in als een bom. Lucas is hier kapot van, ook Edwin's ouders, Anton en Bianca (toen nog Cynthia Abma) zijn kapot van verdriet.

2. De moord op Dorethea

Vier vrouwen droegen een enorm groot geheim met zich mee. Janine (Caroline de Bruijn), Laura, Barbara (Charlotte Besijn) en Dorethea (Chris Comvalius) hebben samen een man per ongeluk vermoord. Deze man, René, heeft Nina verkracht. Hierop wilde Janine wraak namen, maar haar plan liep gruwelijk mis.

Nu werd Janine gevangen gehouden door René. Ook Janine werd bijna verkracht totdat Dorethea er een stokje voor stak. Door Janine te helpen werd dat bijna de dood van Dorethea. Gelukkig kwamen Laura en Barbara op tijd binnen om René van zijn daad af te helpen. Door een duw viel René op de grond en bleef roerloos liggen.

Voor Janine was het al snel duidelijk. Zij moesten René begraven om dit geheim te bewaren. Maar wat zij niet wisten is dat René nog in leven was. Hij werd levend begraven door de vier vrouwen. Maar op wonderbaarlijke manier staat René op uit de ''dood''. Nu is hij terug en wilde maar één ding: wraak.

Tijdens een Sinterklaas feest werd Dorethea ontvoerd door René. Hij liet haar slaappillen innemen en zorgde ervoor dat ze een ongeluk kreeg. Met de auto die tegen de boom aangereden is, leek het erop alsof Dorethea een auto ongeluk had gehad. Maar toen kwam Janine erachter dat het geen ongeluk was, maar een moord...

1. De bruiloft tussen Janine/Sophia en Ludo

Tijdens een huwelijk tussen Janine en Ludo leek alles een keer goed af te lopen. Alles was goed voorbereid en niets stond het geluk meer in de weg. Totdat ineens Sophia (een rol die ook gespeeld werd door Caroline de Bruijn) opdook op de bruiloft. Zij had een plan om de rol van Janine over te nemen.

Haar plan leek nog te gaan lukken ook. Sophia sloeg Janine bewusteloos en begroef haar levend in de tuin van Ludo en Janine. Niemand leek door te hebben wat er aan de hand was. Maar een jonge Nina voelde dat er iets niet klopte. Ook Barbara heeft haar twijfels bij Janine.

Als Nina gaat spelen in de tuin hoort ze iemand om hulp roepen. Per toeval komt Nina erachter dat haar moeder onder de grond in een kist ligt. Hand in hand komen Janine en Nina op de bruiloft. Iedereen, inclusief Ludo zijn verbijsterd. Ineens komt Janine aangelopen volledig in paniek en verward.

Dan wordt Sophia ontmaskerd door Janine. Iedereen kan het nauwelijks geloven, maar Ludo neemt meteen maatregelen. Hij zorgt ervoor dat Sophia wordt opgepakt door de politie. Voor Stefano (Bas Muijs) is dit vreselijk, zijn moeder wordt afgevoerd door de politie.

Niet veel later ontvangt Ludo een telefoontje van Sophia. Door alles wat er is gebeurd blijft Sophia volhouden dat ze alles gedaan heeft uit liefde voor Ludo. Maar er waren meer geheimen in de familie Sanders. Niet Ludo, maar zijn vader is ook de vader van Stefano. Dit nieuws slaat in als een bom bij Ludo en Stefano.

Bekijk hieronder een deel van het fragment rondom de verhaallijn: Janine - Sophia - Ludo:

https://www.youtube.com/watch?v=Xap5L-722Do

Om deze reden staat deze verhaallijn op nummer één. Dit was tot nu toe de spannendste verhaallijn die GTST ooit heeft gehad. Wie weet gaat deze top vijf er na 1 oktober anders uitzien. Vanavond (1 oktober) zendt RTL 4 een speciale, dubbele aflevering uit van GTST. Dit beloven ontzettende spannende afleveringen te worden. De promo laat zien dat de verhaallijnen ontzettend spannend worden gemaakt. 

De speciale aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden zal op 1 oktober te zien zijn vanaf 20.00 uur bij RTL 4.