GTST Jaaroverzicht 2016

GTST Jaaroverzicht 2016

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het jaar 2016 was een jaar met goede en met slechte tijden. Zeker in Meerdijk heeft de tijd niet stil gestaan. Net wanneer de inwoners dachten dat het rustig zou zijn, gebeurden er weer bijzondere dingen. In dit jaaroverzicht blikt Showbizznetwork terug op een roerig GTST jaar. Een jaar waarbij veel personages verdwenen, Meerdijk verlieten en zelfs overleden.

Zo was daar Wiet (Pip Pellens). Zij wilde zo graag meer uit het leven halen. Dus besloot zij om haar leven drastisch om te gooien. Haar relatie met Anna (Barbara Sloesen) was al ten einde. Daarom dacht Wiet erover om een wereldreis te gaan maken. Maar de reis ging niet helemaal zoals gepland. Net voordat zij waar weg wilde gaan, dook haar halfbroer Jack (Mark van Eeuwen) ineens op. 

Jack had onderzoek gedaan naar ene Maddie Everst. Hij had een vermoeden dat dit Martine Hafkamp (Inge Iepenbrug) wel eens kon zijn. Met zijn half zusje Wiet wilde hij dit gaan onderzoeken. Niemand mocht weten waar de twee heen gingen. Zelfs Sjors (Inge Schrama) wist van niets. Totdat zij een mysterieus telefoontje ontving van Wiet. Sjors moest samen met haar dochter Lana naar Rusland komen. Waarom Sjors hier heen moest wist ze niet. Maar het klonk dringend...

Voor Rikki (Robin Martens) is het ook een lastig jaar. Haar one-night-stand met ex Sjoerd (Guido Spek) heeft nog altijd grote gevolgen. Zij kregen samen dochtertje Teddy. Maar samen besloten zij te liegen over Sjoerd's vaderschap. Voor iedereen staat het vast dat Thijs (Miro Kloosterman) de vader van Teddy is. Dit leek een ideale oplossing voor alle partijen. Maar toch is Sjoerd niet helemaal blij met deze situatie.

Hij moet namelijk zijn vriendin Aysen (Dilan Yurdakul) namelijk voorliegen. Samen met Aysen probeert Sjoerd een kindje te krijgen. Maar dan wordt Teddy ineens doodziek. Iedereen maakt zich enorme zorgen. Dan blijkt dat Teddy waarschijnlijk een nieuwe nier nodig heeft. Het grootste geheim van Meerdijk moet nu openbaar gemaakt worden. Rikki en Sjoerd kunnen niet anders dan iedereen inlichten...

Het leven van Janine (Caroline de Bruijn) bestaat uit een groot deel uit Ludo (Erik de Vogel). Maar ook houdt zij zich bezig met schrijven. Wanneer zij oog in oog met Rik (Ferri Somogyi) staat krijgt Janine een woede uitbarsting. Het is voor Janine moeilijk voor te stellen dat Rik ineens een vrij man is. Hij heeft namelijk een moord op zijn geweten. Maar uiteindelijk vinden Janine en Rik elkaar meer dan alleen maar leuk.

Via Rik komt Janine in contact met ene Hein (Bas Heerkens). Deze Hein is een seriemoordenaar en zit in de gevangenis. Janine ziet Hein als een ideaal onderwerp voor haar boek. In het begin lijkt Janine alles nog onder controle te hebben. Maar het gaat al snel van kwaad tot erger. Steeds meer krijgt Hein grip op het leven van Janine. Dit wil Janine niet echt inzien. Voor haar is alleen haar boek maar belangrijk.

Wanneer Hein zijn plan doorzet, weet hij te ontsnappen. Alle alarmbellen gaan af en Janine wordt beschermd. Vooral Ludo wil zijn ex-vrouw in bescherming nemen. Toch weet Hein langzaam maar zeker in contact te komen met Janine. Hij weet het zelfs zo ver te brengen dat Janine met hem mee gaat. Uiteindelijk is Janine het volgende slachtoffer van Hein. Janine kijkt de dood letterlijk in de ogen. Op het laatste moment weet Janine hulp in te schakelen...

Met spoed wordt Janine dan ook opgenomen in het ziekenhuis. Het ziet er even slecht uit voor Janine. Maar door de hele gebeurtenis vindt Janine haar weg weer naar Ludo. De twee komen eindelijk weer samen. Maar Rik kan ook nog steeds geen afstand houden. Aan Janine de keuze wat ze nu precies wil. Wanneer Janine een baan in het buitenland krijgt aangeboden, weet Ludo wat hij moet doen. Hij wil Janine in Meerdijk houden en houdt haar op het laatste moment tegen.

Dat Janine weg moest, was allemaal een plan van Malena (Miryanna van Reeden). Malena is het nichtje van mevrouw Zwart, de huishoudster van Ludo. Via een opmerkelijke manier wist Malena in het leven van Ludo te komen. Even hebben de twee een affaire. Maar lang houdt dit niet aan. Ludo weet Janine te overtuigen van hun liefde. Hierdoor blijft Malena verdrietig achter. Of lijkt dit allemaal maar zo?

Al snel blijkt dat Malena in opdracht voor iemand werkt. Maar voor wie werkt Malena? Het is niemand minder dan Maddie Everst... die Martine Hafkamp zou moeten zijn. Zij moet voor Maddie/Martine heel ver gaan. Maddie heeft een plan bedacht om Ludo terug te pakken. Langzaam maar zeker lijken de plannen van Maddie te werken. Vooral Bing (Everon Jackson Hooi) moet het ontgelden.

Het bedrijf van Ludo zit in zwaar weer. Al snel verdenkt Ludo zijn schoonzoon Bing ervan. Alles lijkt erop alsof Bing achter alles zit. Maar Malena heeft hier een aandeel in. Ook Ludo's broer Marcus (Hugo Metsers III) lijkt Ludo's bedrijf te willen ruïneren. Maar ook hier heeft Malena iets mee te maken. Marcus en Malena vinden elkaar ondertussen leuk. Heel erg leuk zelfs...

Ineens is Marcus weer in Ludo's leven gelopen. Maar hij kwam niet alleen naar Meerdijk. Hij nam zijn dochter Kimberly (Britt Scholte) mee. Samen zijn ze op de vlucht voor een 'zakenman'. Ludo wil zijn broer toch een kans geven en biedt hem een baan aan. Maar helaas is dit maar van een korte duur. Samen met Bing wordt hij zwart gemaakt door Ludo. Maar Ludo deed dit alleen om zijn bedrijf te redden.

Bing is ondertussen woedend. Zeker zijn vrouw Nina (Marly van der Velden) moet het vaak ontgelden. Net na de bruiloft bleek Nina geheime afspraken te hebben met Noud (Ruud Feltkamp). Wanneer Bing hier achter kwam was hij woedend. Het leek erop alsof de bruiloft al snel zou uitmonden in een scheiding. Maar gelukkig wisten Bing en Nina elkaar te hervinden. Nina besloot om Noud niet meer te spreken.

De liefde tussen Nina en Noud is weer opgebloeid. Maar Nina was op dat moment samen met Bing en Noud was samen met Sacha. Lang bleven zij deze gevoelens negeren. Maar op de bruiloft deed Noud een liefdesverklaring aan Nina. Maar Noud was te laat, Nina was al getrouwd. Alsof het niet erger kon, was Sacha (Gaby Blaaser) getuige van het hele gesprek...

Dit was pas het begin van het einde voor Sacha. Met veel verdriet verliet Sacha de bruiloft. Zij vluchtte de caravan in, het huwelijkscadeau voor Bing en Nina. Helaas zat Sacha hierin opgesloten en kon geen kant meer op. Inmiddels was de caravan onderweg van de bruiloft naar Hotel de Rozenboom. Onderweg ging het gruwelijk mis. Anna, Sjoerd, Job (Jorn Knotter), Sam (Stijn Fransen) en Rover (Buddy Vedder) hadden veel lol. Maar de autorit ging niet helemaal volgens plan.

In een scherpe bocht raakte de caravan los van de auto. De vijf vrienden zagen hoe de caravan langzaam tegen een stapel bomen op botste. Vervolgens explodeerde caravan, met Sacha er nog in. De vijf wisten niet dat Sacha in de caravan zat. Maar hier kwamen zij al vrij snel achter. Samen besloten zij om dit geheim te houden tegenover iedereen.

Thijs kon de dood van zijn zusje niet verwerken. Hij wilde koste wat kost de waarheid achterhalen. Al snel kreeg hij een vermoeden dat er mensen rondliepen met meer informatie. Al snel kreeg Thijs meer informatie. De vijf kregen het steeds meer benauwder. Zij konden het geheim niet langer voor zich houden, zij moesten het wel vertellen... Dit heeft wederom voor veel spanningen gezorgd.

Dit jaar kwam ook Ludo's dochter Amy (Holly Mae Brood) weer terug. Amy zat jarenlang opgesloten in een inrichting. Zij had als jong meisje geprobeerd om Nina te vermoorden. Maar echt welkom voelde Amy zich niet. Ludo probeerde er alles aan te doen om de band tussen de twee zusjes te verbeteren. Helaas bleek dit niet helemaal te werken. Dan kwam Amy ineens een 'lotgenoot' tegen.

Als een blok viel Amy voor Sil (Soy Kroon), de zoon van Laura. Ook Sil heeft jarenlang in de gevangenis gezeten. Hij heeft een moord gepleegd op de bijna man van zijn moeder. Maar ook hij voelt zich niet meer thuis in Meerdijk. Als dan ook nog eens zijn vader Robert opduikt is het helemaal mis. De ene ruzie naar de andere is dan ook het gevolg. Amy en Sil trekken hierdoor steeds meer naar elkaar toe.

De twee besluiten om samen te vertrekken uit Meerdijk. Zij vinden hun nieuwe geluk in Utrecht. Maar daar stond hun ook iets te wachten. Niemand minder dan Lucas (Ferry Doedens) bleek daar te wonen. Maar onder een valse naam wist Lucas onder te duiken in Utrecht. Lang blijft dit geheim niet meer geheim. Met tegenzin verteld Lucas wie hij is en neemt afscheid van Utrecht.

Lucas verhuisd weer terug naar Meerdijk. Iedereen is maar wat blij om Lucas weer te zien. Alleen Lucas loopt met een groot geheim rond. Dit geheim weet alleen zijn moeder, Amy en Sil. Maar pas geleden kwam ook Nina achter het geheim van haar broertje. Langzaam maar zeker moet Lucas iedereen gaan inlichten over zijn geheim. Hier ziet hij enorm tegenop. Zeker wanneer Janine zich er maar mee blijft bemoeien...

Het jaar 2016 was een roerig jaar. Maar de toekomst wordt nog veel erger. Dit heeft natuurlijk alles te maken met Martine Hafkamp. Zij wil wraak op Ludo. Hiervoor heeft zij Malena ingezet. Helaas heeft Malena alles aan Ludo verteld. Nu is Malena haar leven niet meer zeker... 

Met de terugkeer van Martine worden het weer spannende tijden. Zal Martine inderdaad wraak nemen op Ludo? 'Hier krijg je spijt van Ludo' waren woorden die Martine ooit uitsprak. Maar zal Sjors nog op tijd zijn om haar moeder te stoppen? Krijgt Sjors hulp van Wiet en Jack om Martine tegen te houden? 

Ook in 2017 zullen er veel GTST blogs gaan verschijnen. In de zomermaanden blikt Showbizznetwork terug op het afgelopen seizoen. Maar er zullen ook zeker GTST blogs verschijnen over Martine Hafkamp. Het jaar 2017 wordt een bijzonder GTST jaar... 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.