Emile Ratelband verwacht vrijspraak

Emile Ratelband verwacht vrijspraak

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Emile Ratelband is ervan overtuigd dat hij niet de cel in hoeft voor het medeplegen van brandstichting. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de rechtbank de juiste beslissing neemt", vertelt de positiviteitsgoeroe aan Novum Nieuws. "Ik weet zeker dat ik vrijgesproken word."

Het OM eiste vrijdag twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen Ratelband. Volgens het OM was hij betrokken bij een poging tot brandstichting in een door hem gekochte woning in Huissen. "Het OM heeft afgelopen week gewoon een show gehouden", meent Ratelband. "Er is gewoon geen bewijs tegen mij."

De positiviteitsgoeroe, die wegens werkzaamheden in China zit en daarom vrijdag niet in de rechtbank verscheen, denkt dat de officieren van justitie Koos Plooij en Joris Beliën zichzelf willen neerzetten als crimefighters. "Zo van: pas maar op, wij pakken iedereen."

Ratelband werd vorig jaar van zijn bed gelicht, waarna hij drie nachten doorbracht in de cel. De zaak tegen hem is onderdeel van een veel groter dossier met de naam Yellowstone.