Ratelband moet mond houden over schansspringen

Ratelband moet mond houden over schansspringen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

[caption id="attachment_1491" align="alignleft" width="240"] Foto: SBS[/caption]

Emile Ratelband mag niks meer zeggen over Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. Volgens hem dreigt producent MasMedia een boete van vijftigduizend euro te geven als hij nog een keer uit de school klapt. "Een paar van mijn medekandidaten, zoals Dean Saunders, twittert constant over het programma. En nu mag ik niets meer zeggen", vertelt Ratelband aan het AD.

"Het is mij zelfs verboden om interviews te geven", gaat de positiviteitsgoeroe verder. "Ik weet zeker dat ik de enige ben die deze brief heeft gekregen."

Emile ging eerder de fout in en maakte opnames van een medekandidaat die van de schans ging. "Ik dacht dat het leuk was om die filmpjes op tv te laten zien, maar daar dachten ze dus anders over. Ik heb m'n excuses maar aangeboden." Het programma wordt vrijdag voor het eerst uitgezonden.

Ratelband was ook niet blij toen hij woensdag voor de rechter moest verschijnen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot brandstichting. "Die officier van justitie is een hond!", twitterde Emile. "Hij komt nog aan de beurt."