Job en Esmee over Love Island: ‘Ik moest 15 keer naar de WC voor ik Esmee verkering vroeg’
Bron: RTL / Soy Kroon

Job en Esmee over Love Island: ‘Ik moest 15 keer naar de WC voor ik Esmee verkering vroeg’

Geschreven door

Afgelopen zondag konden we zien hoe Job en Esmee Love Island 2021 wonnen. Ze besloten natuurlijk het prijzengeld te delen en samen de villa te verlaten als stelletje. Wij spraken ze vlak na hun overwinning en vroegen hoe ze hun tijd in de villa hebben ervaren. En nog belangrijker, hoe ze nu verder gaan.

Met welke verwachtingen stapten jullie de villa van Love Island in? 

Esmee: Toen ik me op gaf voor Love Island hoopte ik een leuk avontuur te beleven en hoopte ik iemand tegen te komen met wie het goed klikte. Ik ben meer een relatie type dus ik miste het om liefde te hebben. Ik hoopte die te gaan vinden op Love Island maar dat ik dit allemaal mee zou maken en vinden op Love Island had ik nooit verwacht! 

Job: Eigenlijk met geen verwachtingen. Ik hoopte de ware liefde te vinden en dat er een leuk meisje de villa in zou stappen. Daarnaast weet je dat Love Island 'once in a lifetime' is. Dus ik heb bewust genoten van ieder moment en liet vooral alles op me afkomen. 

Wat zochten jullie in een partner?

Esmee: Wat ik zocht in een partner: ik zocht iemand aan wie ik alles kon vertellen, iemand die mijn wandelende dagboek kon zijn, iemand die mijn steun en toeverlaat kon zijn. Daarnaast vind ik humor en betrouwbaarheid erg belangrijk. Dit zijn allemaal eigenschappen die ik aan heb gegeven aan Love Island betreft wat ik zocht in een partner. 

Job: Ik hoopte een leuk, lief en spontaan meisje tegen te komen die een beetje op mij leek. Qua uiterlijk blond/bruin en sportief. Ik heb nooit echt een bepaald type, maar als ik iemand zie en spreek, weet ik vaak gelijk of ik een meisje aantrekkelijk vind en of er ook een match is.

Weten jullie nog wat er door jullie heen ging toen jullie elkaar voor het eerst zagen? Was het liefde op het eerste gezicht?

Esmee: Ik weet nog dat ik naar binnen liep en dacht: Poooohhhh wat een lekkerding. Ik had vanaf het eerste moment al direct bij Job zoiets van: Ja,  jou wil ik. Ik had ook vrij direct mijn peilen op hem gericht. 

Job: Esmee kwam als bombshell de eerste dag binnenlopen. Ik heb gelijk tegen alle jongens in het huis gezegd dat Esmee een heel knap meisje was. Omdat ik met Rowenna gekoppeld was wist ik al heel snel dat Esmee het tussen Rowenna en mij heel moeilijk kon maken. Want op het eerste gezicht vond ik Esmee beeldschoon en was zij 1000% mijn type meisje.

Zagen jullie het aankomen dat jullie zouden gaan winnen? (toen jullie eenmaal een steady koppel waren)

Job: Nee, wij zagen het niet aankomen. De koppels om ons heen werden steeds sterker en sterker. Wij dachten wel dat wij het meeste steady koppel waren van de villa, ook omdat Esmee en ik als enige een relatie hadden. Daarnaast waren we vanaf dag 1 steady, maar we waren vooral heel erg gelukkig dat we de finale al mochten halen. Door de andere goede koppels verwacht je niet dat je gaat winnen. Wij krijgen daar ook niets mee van de buitenwereld en weten soms ook niet hoe Nederland over ons denkt. Wij zijn heel erg dankbaar dat we gewonnen hebben. Dankbaar naar de kijker in het vertrouwen in ons.

Esmee: Ik had het gehoopt maar niet verwacht. Alles op Love Island is onzeker, iedere herkoppeling zat ik weer met een trillend been op de bank omdat het zo onvoorspelbaar is wat er gaat gebeuren. Daarom had ik expres mijn mindset zo erop gesteld dat ik het niet had verwacht, maar hopen doe je natuurlijk altijd! 

Als jullie niet hadden gewonnen, welk koppel had dan volgens jullie de meeste kans gehad om te winnen? 

Esmee: Dat vind ik heel erg lastig! Ik denk dat ik dan Donny en Rowenna of Nina en Paulo had gekozen. Het zijn hele andere koppels maar wel beide een sterk koppel dus ik vind het lastig tussen die twee te kiezen. 

Job: Voor mij zijn dat Donny en Rowenna of Paulo en Nina. Deze koppels zagen wij echt hard groeien. Het was zo ontzettend spannend in de finale. Na de liefdesverklaringen en de dreamdates zagen Esmee en ik dat deze koppels zo ontzettend goed naar elkaar toe trokken dat het heel erg spannend ging worden. Deze koppels zijn daarnaast ook nog eens vrienden voor het leven geworden voor ons. Wij hebben een onbeschrijfelijke tijd gehad met deze mooie mensen.

Wat was jullie hoogtepunt in de villa? 

Esmee: Mijn hoogtepunt was het moment na Casa Amor toen Job aan mij vroeg of ik zijn vriendin wilde zijn. Ik had dit namelijk nooit verwacht dus dat kwam voor mij echt als een verassing. Ik was toen en ben nog steeds het gelukkigste meisje op aarde.

Job: Mijn hoogtepunt was na mijn vertrek uit Casa amor. Ik kwam zonder nieuw meisje terug en vroeg Esmee of ze mijn vriendin wilde zijn. Dit moment vergeet ik nooit meer in mijn leven. Ik ben wel 15 keer naar het toilet geweest voordat ik de villa inliep, omdat ik zo gespannen was. Ik hoopte dat Esmee daar alleen stond zonder nieuwe jongen. Toen ik binnen kwam lopen sprong iedereen van blijdschap op en Esmee sprong gelijk in mijn armen. Op dit moment realiseerde ik dat vanuit haar kant ook alles goed zat en vroeg ik haar of ze mijn vriendinnetje wilde worden. Casa amor heeft mij laten beseffen dat Esmee het 1000% voor mij is en niemand anders.

En wat was het dieptepunt?

Esmee: Ons dieptepunt hebben jullie denk ik ook allemaal kunnen zien, dat was toen onze ouders ons belden met het nieuws over wat er zich in Nederland afspeelde. Dit kwam voor ons als een totale shock en dat was voor mij het dieptepunt op Love Island. Ik wil hier wel bij zeggen dat dit dieptepunt ons als koppel weer veel sterker heeft gemaakt!

Job: Het dieptepunt was denk ik het afscheid van Morris en het videobellen met mijn ouders. Deze momenten waren voor mij heel erg emotioneel. Esmee heeft mij hier zo goed door heen geholpen en samen zijn wij sterker geworden. Esmee heeft mij op deze momenten laten beseffen dat ze een meisje is die sterk is en die mij erdoorheen kan slepen. Buiten dat waren deze momenten heel erg zwaar. Je hoopt dat zoiets niet gebeurt en dit is ook het laatste wat je verwacht. Vooral het videobellen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je het laat gaan. Positief denken en me vooral gaan focussen op mezelf en Esmee. Wij weten wel beter en komen hier sterker uit.

Wat vinden jullie het leukst aan elkaar?

Job: Ik noem Esmee af en toe de vrouwelijke Job. Dit is heel grappig want Esmee lijkt gewoon heel erg veel op mij qua innerlijk. We hebben dezelfde interesses, humor en we zijn beide ambitieus. Esmee vult mij erg goed aan en ik hou ervan dat ze sociaal en lief is. Daarnaast heb ik gemerkt dat Esmee mij weleens goed op mijn plek kan zetten, en dat heb ik zeker nodig

Esmee: Ik kan bij Job 100% mezelf zijn. Ik kan alles tegen hem zeggen en weet dat hij altijd mijn back heeft zoals ik die van hem heb. We kunnen samen lachen, samen huilen, samen diepgaande gesprekken voeren, we kunnen echt álles samen doen. Ik voel me veilig bij hem en hij geeft mij een bepaald gevoel wat ik nog niet eerder gevoeld heb. 

Hoe hebben jullie de winst gevierd?

Job: Esmee en ik zijn nadat we geland waren en we onze ouders/schoonouders geknuffeld hadden beide apart naar huis gegaan, waar er wat vrienden en familie ons aan het opwachten waren (een kleine surprise). Hier hebben we een borreltje gedronken en natuurlijk even goed bijgepraat. Esmee en ik hebben daarnaast zelf een paar hele leuke dagen in het hotel doorgebracht waar we moesten wachten op onze vlucht. Maar in de aankomende weken gaan we samen er zeker nog even op uit om onze winst echt te vieren.

Esmee: Wij hebben de winst ook zeker gevierd met onze families en vrienden! We hadden iedereen ontzettend gemist en waren heel blij om iedereen weer terug te zien. 

Jullie hebben samen Love Island verlaten, hoe ziet de toekomst eruit voor jullie? 

Esmee: Onze toekomst ziet er heel erg goed uit! Ik ben gister de hele dag bij Job geweest en heb mijn schoonouders goed leren kennen, ontzettend lieve en leuke mensen! Vandaag komt Job bij mijn ouders mee eten. We wonen een klein uurtje rijden van elkaar vandaan dus dat is goed te doen! We zijn Love Island heel erg dankbaar dat we de liefde daar hebben mogen vinden en nu in Nederland alles verder samen kunnen voortzetten. 

Job: De aankomende dagen/weken staan in het teken van vrienden en familie ontmoeten. Ik heb mijn schoonouders al even gezien en gesproken en het zijn echt hele mooie en warme mensen. Ik ga zeker deze week nog langs om de familie van Esmee beter te leren kennen. En ik kan niet wachten om Esmee aan mijn familie en vrienden voor te stellen. Daarnaast zijn Esmee en ik aan het genieten van onze overwinning en gaan we veel tijd met elkaar doorbrengen om elkaar ook hier in Nederland nog beter te leren kennen. Esmee en ik hebben het al gehad over werktijden etcetera en wij passen perfect bij elkaar. We wonen ook nog maar 45 minuutjes van elkaar af. Omdat Esmee en ik beide dezelfde ambities en interesses hebben, weet ik gewoon dat onze toekomst er heel erg mooi en positief uit gaat zien en ons veel prachtige momenten gaat brengen. Ik kan niet wachten om dit alles te gaan ontdekken samen met mijn beeldschone en lieve vriendinnetje!

Niks missen van Love Island 2021? Word lid van onze Facebook-groep!