De Verraders: Een schitterende truc van Jamie onder de ogen van Babette en Esmee
Bron: RTL/William Rutten

De Verraders: Een schitterende truc van Jamie onder de ogen van Babette en Esmee

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het ontbijt werd zoals altijd gevuld met het kijken hoe iedereen reageert als er iemand binnenkomt een uiteraard wie binnenkomt. Sylvia is bang dat Jamie niet meer binnenkomt en verdenkt Esmee. Carolina verdenkt Stefano en Esmee verdenkt Dionne.

Voor de opdracht moet de groep 3 mensen bepalen die graag naar de wapenkamer willen. Uiteraard wil iedereen dit en dus moet iedereen een naam noemen, de 3 die het meeste genoemd worden mogen dit zijn. Al snel wordt Babette of Linda volgens Irene meerdere keren genoemd en is zij de eerste. Jamie wordt de tweede en dan gaat het tussen Esmee en Steven en gunt Steven het aan Esmee ondanks haar eerdere truc in zijn richting. Esmee heeft kenbaar gemaakt dat ze niet blij is hoe ze in beeld werd gebracht. Alsof zij de kwade genius was.

Toch weer Esmee!

Maar dezelfde Esmee begint meteen weer met het strooien van verdachtmakingen en weer wordt dit doorgespeeld. Nu naar Dionne die hierover boos is. En dit wordt de bitchfight die een groot gedeelte van de dag zal spelen maar met een bizarre uitkomst.

Maar eerst de opdracht, dit keer in Aken en dezelfde als eerder te zien was bij VTM. De deelnemers worden in 3 teams verdeeld die in het centrum van Aken de persoon moeten vinden die het zilver heeft. Zij worden aangestuurd door Babette, Jamie en Esmee. Maar er zijn ook spionnen aanwezig en als die een teamlid duidelijk fotograferen valt dit team af. Het team dat het zilver wint mag samen met het aansturende drietal naar de wapenkamer. Op een groot scherm zijn de teams, spionnen en het zilver zichtbaar voor Jamie, Esmee en Babette.

Meester Jamie aan het werk

En dan komt Jamie met een schitterend idee. Hij regelt dat hij de 3 teams mag vormen en zet de andere twee verraders in een team. Want als dat team het zilver vind mogen alledrie de verraders naar de wapenkamer. En dan begint Jamie pas echt met zijn spel. Hij bekijkt de kaart, geeft opdrachten die Babette doorbelt en Esmee staat er een beetje bij om Jamie te ondersteunen? En dan gaat het snel. Het team van lange Frank komt buitenspel te staan omdat hij gefotografeerd wordt.

En meester Jamie weet dan het andere team zonder verraders steeds ergens te parkeren en te laten wachten. Het enige dat hierin dan nog opvalt is Bond, Sylvia Bond. Gewapend met een spiegeltje, deels hurken houdt zij als een ware Jame Bond alle spionnen of vermeende spionnen in de gaten. Iets waar ik van heb genoten! Ondertussen loodst Jamie het ‘verradersteam’ naar het zilver.

Een ezel stoot zich...

En dan komt de onvermijdelijke ronde tafel waarvan iedereen verwacht dat het een bitchfight wordt tussen Esmee en Dionne, ondanks een bemiddelings aktie van ‘moeder’ Irene Moors tussen deze twee dames. Maar ook hier is meester Jamie aanwezig. Uit het niets vraagt hij of Irene nerveus is en maakt hij haar verdacht. Irene wil voor verraders gaan en zowel Dionne als Esmee zijn het niet zegt zij. De echte bitchfight onstaat dan in de discussies maar niet tussen Esmee en Dionne maar tussen Sylvia en Esmee. Sylvia gaat frontaal in de aanval op Esmee. Dionne geeft nog aan dat Esmee in haar ogen geen verrader is. Maar tussen al dit dames geweld valt de naam van Aran. En dit wordt herhaald door een andere deelnemer en dan verspreekt Aran zich ook nog. Hij wil graag de getrouwe pakken zegt hij en verbetert zich vlug naar verraders. En als dan de namen genoemd mogen worden wordt Esmee een paar keer genoemd maar nog vaker wordt het Aran waar bijna iedereen zich weer bij aansluit.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. De getrouwen doen dit wel en als makke lammeren verbannen zij weer een getrouwe. En de verraders lachen in hun vuistje.