André van Duin opent nieuwe seizoen van De Kwis

André van Duin opent nieuwe seizoen van De Kwis

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:
De leukste quiz van Nederland, De Kwis, komt terug. Het vijfde seizoen zal op zaterdag 31 oktober 2015 te zien zijn. In de VARA-quiz zullen Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe iedere week een Bekende Nederlander (BN-er) vragen stellen over de afgelopen week.

Maar de BN-er zit er niet alleen. Ook presentator Paul de Leeuw heeft een belangrijke rol hierbij. Hij is naast de presentator ook de kandidaat. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden, zo niet dan komen de vier cabaretiers op geheel eigen wijze in actie.

Vorig seizoen kreeg Paul hulp van onder andere; Loretta Schrijver, Sven Kockelmann, Ronald en Michel Mulder, Willeke Alberti, Diederik Samsom, Daphne Deckers en Jan Kooijman. De aflevering met Loretta werd het best bekeken. Maar liefst 1.619.000 mensen keken naar de aflevering waarin Loretta te gast was.


Naast grappen en grollen is er ook tijd voor een leuke parodie. Vooral Niels en Jeroen zullen samen te horen zijn. In de vorige seizoenen hebben zij zich week in week uit, heel vaak bewezen. Ook het publiek is helemaal weg van deze leuke en vooral gezellige quiz. De kijkcijfers van eerdere seizoenen waren vaak stabiel en rond de één miljoen kijkers.

In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen zal André van Duin plaats nemen naast Paul. Hoe goed de komiek en presentator De Kwis zal gaan spelen, zal blijken uit de eerste aflevering. De vier cabaretiers zullen het André en Paul alles behalve makkelijk gaan maken.

 De Kwis is vanaf 31 oktober iedere zaterdagavond te zien rond 20.25 uur bij de VARA op NPO 1.