Showbizznetwork weekoverzicht - week 24 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 24 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 24 werd bekend dat het programma DNA Onbekend terugkeert bij de Publieke Omroep, De UEFA Champions League na de zomer te zien zal zijn op Veronica en RTL4 aan een nieuw programma werkt waarin een groep BN’ers een fictieve moord moet gaan oplossen.

Ook de politieserie Flikken Rotterdam, de familie Van der Valk, de honderdste Nijmeegse Vierdaagse en sportpresentator Toine van Peperstraten waren in de 24ste week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het een-na-laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomerstop!

Maandag

DNA Onbekend komt terug bij de Publieke Omroep, dat heeft producent Tuvalu Media maandag bekend gemaakt. Caroline Tensen neemt de presentatie van het AVROTROS-programma op zich. Vanwege bezuinigingen trok omroep KRO-NCRV in 2014 de stekker uit het programma met presentatrice Caroline Tensen. Tensen maakte in december de overstap naar AVROTROS.

Dinsdag 

De UEFA Champions League is na de zomer op Veronica te zien. De Europese voetbalcompetitie verhuist van SBS6 naar zusterzender Veronica. SBS Broadcasting, dat de rechten voor in totaal drie jaar heeft aangekocht, wil in het najaar meer Nederlandse reeksen gaan uitzenden op SBS6. “Dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden”, zegt SBS-directeur Peter de Mönnink.

De NOS, KRO-NCRV en Omroep Gelderland verzorgen op vrijdag 22 juli de hele dag een live-uitzending over de slotdag van de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Op NPO 2 doen Dionne Stax, Fons de Poel en Harm Edens verslag van het wandelevenement. Stax loopt zelf mee met de Vierdaagse, De Poel ontvangt in de studio gasten en Edens staat bij de start en later bij de finish.

Woensdag

AVROTROS komt met de nieuwe dramaserie La Famiglia. La Famiglia is een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen. De cast van de serie is een mengeling van Nederlandse en Napolitaanse acteurs. De opnames vinden momenteel plaats in Culemborg.

De VARA verruilt in de zomer iedere zaterdag het vertrouwde Utrechtse café Florin voor Paviljoen Zeezicht in IJmuiden. Vanaf het IJmuidense strand maakt de VARA het zomerse journalistieke en humoristische live-radioprogramma Twee aan Zee. Het radioprogramma zit vol met interviews, cabaret, livemuziek en onverwachte gebeurtenissen en wordt presenteert door wisselende duo's.

Donderdag

Toine van Peperstraten is deze zomer te horen als co-host van Tim Klijn in zijn ochtendshow Tim In de Morgen op Radio 10. Van Peperstraten vervangt vanaf 25 juli drie weken lang Cobus Bosscha tijdens zijn vakantie. Ook zal Toine in het weekend een aantal andere programma’s presenteren. “Ik kan niet wachten om te beginnen”, zegt de presentator, bekend van sportzender FOX Sports.

RTL4 komt met een programma waarin een groep BN’ers ergens in Scandinavië een fictieve moord moeten oplossen. RTL werkt samen met producent Strix aan het nieuwe ‘crime reality format’, dat onthulde RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard donderdag in De Telegraaf. Schrijfster Eva Burgers, de schrijfster van onder andere het boek Stille Getuige, schrijft het moordverhaal.

Flikken Rotterdam krijgt een tweede seizoen. Na het succesvolle eerste seizoen van de politieserie volgt in het najaar van 2017 een tweede reeks. De spin-off van Flikken Maastricht ging afgelopen januari in première. Omroep AVRTROS laat weten dat de hoofdrollen opnieuw vertolkt worden door Huub Stapel, Cees Geel, Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen en Maartje van de Wetering.

Vrijdag

Omroep MAX maakt een documentaireserie over de familie Van der Valk. De omroep neemt in de documentaireserie een kijkje achter de schermen bij een van de grootste familiebedrijven van Nederland. Een jaar lang filmt de ouderenomroep op verschillende locaties in Nederland, België en Luxemburg. De eerste uitzending van de docureeks staat gepland voor het najaar van 2017.

Zaterdag

Het RTL4-programma Linda’s Zomerweek krijgt een vierde seizoen. Half augustus keert het zomerse praatprogramma van Linda de Mol terug op televisie. Ook dit jaar ontvangt Linda weer gasten in haar ‘achtertuin’, maar wie dat zijn houdt de RTL4-presentatrice nog even geheim. Wel zijn er weer bijzondere combinaties. “Het werkt heel goed als je een leuke combinatie maakt”, vertelt De Mol.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 24ste week van 2015 werd bekend dat het RTL7-programma Voetbal International na de zomer terugkeert onder de naam Voetbal Inside en Beau van Erven Dorens terugkeert bij RTL Boulevard. In de 24ste week van 2014 werd bekend dat Britt Dekker aan de slag gaat voor SBS6 en Het Beste Idee van Nederland gaat presenteren en RTL zijn 25-jarige jubileum viert met een marathonuitzending.

Dit was alweer het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 24. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Volgende week zondag, 26 juni, is alweer het laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor de zomerstop.