Recensie: The Hunt

Recensie: The Hunt

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Bijzonder, adembenemend en bovendien indrukwekkend''

De EO komt met een nieuwe natuurserie. Iedere woensdagavond is The Hunt te zien bij NPO 1. In deze nieuwe natuurserie wordt dieren van heel dichtbij getoond. Net als bij Life Story, de voorganger van The Hunt, zag de kijker de dieren nog nooit zo goed.

De beelden zijn bijzonder mooi gemaakt. Ieder detail, iedere beweging en zelfs iedere ademhaling is te zien. Dat maakt The Hunt zo uniek om te kijken. In The Hunt worden de dieren gefilmd in een voor hun belangrijk onderdeel in hun leven: het jagen.

Het jagen is van levensbelang, de dieren doen dit op geheel eigen wijze. Vooral op welke manier zij dit doen, komt heel goed over bij de kijker. Door deze unieke en bijzondere beelden kan de kijker het gevoel hebben zelf aanwezig te zijn in The Hunt. 

Iedere week krijgt de kijker andere beelden te zien van de jacht. Vooral de jacht van de orka's is uniek te noemen. Een groep okra's weet een moeder bultrug en haar jong van elkaar te scheiden. Met alle gevolgen van dien slagen zij in deze actie. Toch proberen een groep bultruggen nog om de orka's af te schrikken.

''Opnieuw de stem van Peter Drost''

Zulke unieke beelden van de dieren in de natuur zag de kijker nog niet eerder. In Life Story werden de dieren gevolgd in hun unieke leven. Het leven van de dieren is nog nooit op deze manier vastgelegd. Ook door de stem van de voice-over, Peter Drost, is het gevoel van Life Story weer helemaal terug.

De stem van Peter is zo uniek en rustig, dat het voor de kijker erg fijn is om naar te luisteren. Niet veel mensen hebben zo'n uniek stemgeluid om een natuurserie in te spreken. Peter heeft zo'n unieke stem, die de kijker weet te raken. De EO heeft opnieuw goud in handen met deze prachtige natuurserie, The Hunt.

Het is adembenemend mooi om te zien hoe de dieren jagen. Ook door de eerste aflevering ziet de kijker hoe dieren het soms voor elkaar opnemen in lastige situaties. Daar kan de mens in sommige gevallen een voorbeeld aan nemen. De dierenwereld kwam niet eerder zo dichtbij de kijker als nu met The Hunt.

The Hunt is een natuurserie die iedereen op een positieve manier kan raken. Natuur en dieren zijn voor veel mensen twee belangrijke kenmerken. Nu kan de kijker meekijken in de dierenwereld. Hoe jaagt een dier, slaagt een dier in zijn jacht en wat komt er allemaal bij kijken?

''Life Story krijgt een waardevolle opvolger''

Vooral de manier waarop er gejaagd wordt is uniek, wat ook eerder aangegeven werd. Ieder diersoort heeft haar eigen tactiek. Soms werkt het, soms werkt het ook niet. De nijlkrokodil wacht bijvoorbeeld rustig af en slaat ineens toe. Een wilde hond kan een prooi lang opjagen en dan samen, in groepsverband, toeslaan.

Het heeft lang geduurd voordat de EO met een waardevolle opvolger kwam van Life Story. Maar met The Hunt maken zij dit lange wachten meer dan goed. De komende vijf weken zit de kijker goed bij de EO op de woensdagavonden. Er komen in totaal nog vijf afleveringen van The Hunt.

Voor iedereen die van dieren én natuur houdt, is The Hunt een mooie natuurserie om te kijken. Van een luipaard, tot een kameleon, van een valk tot een nijlkrokodil, werkelijk alles komt voorbij én niets is te gek. Dieren worden op een unieke en bijzondere manier getoond aan de kijker.

Als de kijker één aflevering gezien heeft, blijft de kijker kijken. Dat is de kracht van The Hunt: de kijker houdt van de natuur en dieren. Andere natuurseries halen het niet bij de natuurseries die door de EO worden uitgezonden. Life Story blijft toch een natuurserie die meer indrukte maakte op mij, als recensent van Showbizznetwork.

''Bijzonder, adembenemend en bovendien indrukwekkend''

Een vergelijking tussen Life Story en The Hunt is bijna niet te doen. Beide natuurseries zijn allebei uniek. Maar wat ze wel bijzonder maakt, is toch weer de voice-over. Hiermee is het belangrijk om een juiste stem in te zetten bij een (natuur)serie. Dat heeft de EO opnieuw goed gedaan en daar mogen zij best trots op zijn.

Tijdens de eerste aflevering was The Hunt zelfs trending topic op Twitter. Veel kijkers genoten zichtbaar van The Hunt en deelden hun mening via social media. Daarmee ontstaat een positief beeld over The Hunt. Dit kan betekenen dat The Hunt veel kijkers wist te bereiken.

The Hunt is een natuurserie die in alle opzichten uniek te noemen is. Een natuurserie die bijzonder, adembenemend en bovendien indrukwekkend is. De natuur kwam niet vaak zo dichtbij de kijker als nu. Mensen kunnen nog een hoop leren van de dieren. Wellicht helpt The Hunt hier een beetje mee.

The Hunt is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij de EO op NPO 1.

Bekijk The Hunt terug via TVblik.