Glory Kickboxing live te zien op Spike

Glory Kickboxing live te zien op Spike

Geschreven door Pieter Jongsma

TV-zender Spike en 's werelds grootste kickboksorganisatie GLORY WORLD SERIES hebben de handen ineengeslagen en zorgen er samen voor dat de Nederlandse kickboksfans live kunnen genieten van de komende GLORY events in Milaan en Amsterdam.

Maar liefst zes Nederlandse kickboksers komen hier in actie: Nieky Holzken, Rico Verhoeven, Robin van Roosmalen, Murthel Groenhart, Mosab Amrani en Michael Duut. GLORY 25 in Milaan wordt zondag 8 november semi-live uitgezonden om 23.00 uur op Spike. Het laatste GLORY event van dit jaar, dat plaatsvindt in Amsterdam, is op vrijdag 4 december te zien.

Maurice Hols, General Manager VIMN Benelux: 'Dat Nederlandse fans eindelijk weer kunnen genieten van 's werelds beste kickboksers in de RAI Amsterdam en bij ons op Spike is fantastisch. GLORY is de top-of-the-bill als het gaat om kickboksen en we zijn trots dat Spike naast Bellator MMA nog meer topsport en martial arts kan laten zien aan de doelgroep.'

GLORY 25 in Milaan is het podium voor twee toppartijen. Het main event gaat tussen de Nederlander Robin van Roosmalen en Sittichai Sitsongpeenong, de Thai die onlangs het contender toernooi won. Daarnaast neemt Sergey Adamchuck het op tegen de huidige vedergewicht kampioen Gabriel Varga. De winnaar van het 4-mans contender toernooi krijgt de kans om tijdens GLORY 26 het op te nemen tegen wereldkampioen Nieky Holzken voor diens wereldtitel (-77kg) in de RAI. Een van deze kanshebbers is de Nederlander Murthel Groenhart.

GLORY 26 strijkt op vrijdag 4 december neer in de RAI in Amsterdam. Het laatste GLORY event van het jaar wordt voor het eerst sinds vijf jaar weer in Amsterdam gehouden. Naast het titelgevecht van Nieky Holzken, verdedigt de Nederlandse zwaargewichtkampioen van GLORY, Rico Verhoeven, zijn wereldtitel tegen de winnaar van het vier man zwaargewicht contender tournament Benjamin Adegbuyi. Tijdens GLORY 26 zal er ook een one-night, 4-mans vedergewicht Contender Tournament plaatsvinden. Een van de deelnemers is de Nederlandse Marokkaan Mosab Amrani die momenteel op #1 staat in de vedergewicht divisie.

'Bij GLORY WORLD SERIES komen de beste vechtsport atleten, getraind in disciplines zoals Muay Thai, Kickboxing, Karate, Boxing en Tae Kwon Do, samen in de ring voor de strijd om de titel. In Spike hebben we een partner gevonden waarmee we samen de kickbokssport aan een breed publiek in de Benelux kunnen laten zien.', aldus Bertrand van der Ryd, Vice President European Events.