‘RTL 7 Fight Night’ van start met Amerikaans worstelen en Glory-kickboksen

‘RTL 7 Fight Night’ van start met Amerikaans worstelen en Glory-kickboksen

Geschreven door Pieter Jongsma

Er gaan rake klappen vallen bij RTL 7. Werden er de afgelopen jaren al diverse vechtsporten uitgezonden, het kickboksen, boksen en worstelen krijgen nu een vaste plaats op de zaterdagavond: ‘RTL 7 Fight Night’. Eerder al vonden sporten als voetbal, darts en autosport een thuis bij de enige echte mannenzender van Nederland.

De ‘RTL 7 Fight Night’ begint om 20.00 uur met de spectaculaire worstelevents van de WWE (Raw). Mannen als Alberto del Rio, Curtis Axel, Brock Lesnar en The Warlord trekken wereldwijd – van de VS tot Duitsland en van Ierland tot Mexico – bomvolle arena’s met hun meeslepende matches en bijna acrobatische vechtkunsten. Het Amerikaanse worstelen heeft eerder al sterren voortgebracht als Hulk Hogan en Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Aansluitend, om 22.00 uur, verschijnen de beste kickboksers ter wereld in de ring voor Glory. Deze toernooien en events vinden wereldwijd plaats, in steden als Los Angeles, New York, Tokyo, Milaan, Istanbul en Londen. De Nederlandse deelnemers, waaronder Peter ‘The Dutch Lumberjack’ Aerts, Remy ‘The Flying Gentleman’ Bonjasky en Glory-vlaggenschip (of met zijn 2,12 meter in elk geval vlaggenmast) Semmy Schilt, weten op dit allerhoogste niveau prima hun mannetje te staan getuige de vele overwinningen, kampioenschappen en hoge ratings.

Op 19 oktober is het Glory-event te zien dat in Los Angeles plaatsvond, een middengewichttoernooi waarop onder anderen de Nederlanders Albert Kraus, Robin van Roosmalen en Murthel Groenhart in de ring verschijnen.

Uitzending

RTL 7, zaterdag 19 en zaterdag 26 oktober:
20:00 RTL 7 Fight Night: Wrestling
22:00 RTL 7 Fight Night: Glory Kickboxing