'De kwis stopt na tien seizoenen'

'De kwis stopt na tien seizoenen'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond kwam er bijzonder nieuws naar buiten. Het populaire BNNVARA programma, De kwis, zou gaan stoppen. Presentator Paul de Leeuw plaatste zaterdagavond een mysterieuze Tweet: 'het was enorm leuk en goed, alleen heeft onze minister 'ja' gezegd op een stelling waar hij beter 'nee' op had kunnen zeggen. dramatisch gevolgd voor velen van ons.. Nieuwsgierig? npo1 21.20. na Mindfuck'.

In de eerste aflevering was CDA politicus Hugo de Jonge te gast. Aan het einde van het programma gaf de minister aan dat De kwis zou moeten stoppen. Op Facebook liet De kwis al weten dat het niet om een grap ging. Na tien seizoenen zou er nu een einde komen aan De kwis. 

Eind april zou het huidige, tiende, seizoen aflopen. Zou het kunnen zijn dat de Nederlandse regering echt minder amusement op televisie wil? Alleen gaf de minister op een verkeerde vraag een verkeerd antwoord. Op de vraag 'Moet De Kwis na dit seizoen stoppen?' zei de minister ja. De vier mannen van De kwis waren allemaal in shock. Na zeven jaar lijkt het doek nu daadwerkelijk te vallen voor het satirische programma.

Maar het kan ook gaan om een 1 april grap. Als De kwis daadwerkelijk stopt, vervalt ook de samenwerking tussen Joep van Deudekom, Rob Urgent, Jeroen Woe en Niels van der Laan. Deze vier begonnen ooit met De kwis in een zaterdagavondprogramma van Paul. Dit werd zo succesvol dat De kwis een zelfstandig programma werd. Ieder seizoen wist De kwis veel kijkers te bereiken.

Zo keken er gisteren maar liefst 1,4 miljoen mensen naar de eerste aflevering. Van concurrentie was amper sprake. RTL 4 zond een film uit en SBS6 ging op zoek naar een vijfde Topper. Vanaf volgende week kan De kwis wellicht last krijgen van RTL 4. Dan zendt de commerciële zender het nieuwe seizoen uit van It Takes 2.

De kwis is (nog) iedere zaterdagavond om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: BNN-VARA / Annemieke van der Togt