SBS6 heeft nieuwe kijkcijferkoning

SBS6 heeft nieuwe kijkcijferkoning

Geschreven door Sebastiaan Boers

Er is lang gezocht naar een 'troonopvolger' voor Hans Kraay jr. Week in week uit scoorde hij veel kijkers op de vroege zaterdagavond van SBS6. Hij liet de kijker genieten van zijn home video's. Niet echt zijn home video's, maar home video's van anderen.

Maar toch besloot SBS6 om afscheid te nemen van deze kijkcijferkoning. Hans wist vaak als beste te scoren voor de commerciële zender. Dat maakte niets uit en toch moest Hans vervroegd afstand nemen van zijn troon.

Lang bleef deze troon niet onbemand. Niemand minder dan Jochem van Gelder wilde maar wat graag op de troon zitten. In het begin scoorde Jochem niet zo sterk. Hart van Nederland wist vaak de eer van de zender te redden. Even leek het er op alsof SBS6 een foute inschatting maakte door hun kijkcijferkoning te ontslaan. 

Maar vanaf oktober 2015 zitten de kijkcijfers voor lachen om home video's weer in de lift. Sterker nog, Jochem heeft nog nooit zo goed gescoord met deze home video's. Op zaterdag 3 oktober keken er 534.000 mensen naar de home video's van Jochem. Langzaam maar zeker raakte de kijker gewend aan deze nieuwe presentator.

Een week later was dat beeld (voor even) weg. Op 10 oktober zakten de kijkers weer terug naar het gemiddelde, slechts 357.000 mensen moesten lachen om de home video's van Jochem. Maar daarna ging het hard. Op zaterdag 17 oktober bereikte Jochem maar liefst 659.000 mensen. Een record aantal kijkers voor Jochem met lachen om home video's.

De weken daarna liepen de kijkcijfers wat terug. Maar beide weken wist Jochem toch ruim 600.000 kijkers te lachen lachen. Afgelopen zaterdagavond gebeurde het magische voor Jochem. Geen 600.000 kijkers voor lachen om home video's, maar veel meer dan dat.

Afgelopen zaterdagavond keken er maar liefst 764.000 mensen naar lachen om home video's. Met deze kijkcijfers is Jochem de nieuwe kijkcijferkoning van de zaterdagavond voor SBS6. Niet eerder wist Jochem zo te scoren met dit programma als zaterdagavond. Geen enkel ander programma wist het zo goed te doen als lachen om home video's. Nu is het alleen nog een kwestie van volhouden.

Lachen om home video's met kijkcijferkoning Jochem van Gelder is iedere zaterdagavond om 19.00 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk lachen om home video's terug via TVblik.