Showbizznetwork interviewt: Joep Roelofsen

Showbizznetwork interviewt: Joep Roelofsen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Joep Roelofsen: ''Ik had nooit gedacht onderdeel te worden van een duo''. 

Joep Roelofsen is een dj van Q-music en woont in (volgens Joep zelf) het prachtige Limburg. Door een open sollicitatie te sturen is hij bij Q-music terecht gekomen. ''Ik moest en zou bij Q moeten werken en nergens anders''!

Samen met collega dj Eva Koreman is Joep van maandag tot donderdag van 21.00 tot 00.00 uur te horen bij Q-music. (Lees hier een interview met Eva Koreman). Joep werkt inmiddels vier jaar voor Q-music.

Hoe vind je het om bij Q te werken? ''Q is te gek in alle opzichten!''. ''We hebben toffe acties, draaien muziek die ik thuis ook zou draaien en er werken ontzettend veel toffe mensen'' aldus Joep.

Wat is je relatie met muziek en waar komt je liefde voor muziek vandaan? ''Thuis staat de muziek altijd aan''. ''Het voelt ongemakkelijk als het thuis stil is''. Van jongs af aan had Joep dit al. ''Mijn moeder luisterde altijd Michael Jackson en die liefde heb ik overgenomen en uitgebreid met heel veel andere artiesten''.

De muziek die Joep & Eva draaien gebeurd in overleg met een muziekredactie. ''Met een muziekredactie kijken we naar de flow van de hele dag''. ''Het is belangrijk om te weten wat je ongeveer kunt verwachten als je radio luistert'', legt Joep uit. Voor Joep is Q zijn werk, hij heeft daarnaast geen andere werkzaamheden. ''Nee, de taken bij Q nemen dusdanig veel tijd in beslag dat ik naast Q vooral tijd aan mijn gezin wil besteden''.

Wat is het volgens jou het succes van Q-music? ''De toffe acties, een hele goede muziekmix en de dj's die echt het gevoel van Q staan: positief en energiek''. Sinds kort vorm Joep een radioduo met collega Eva Koreman. '' Ik had nooit gedacht onderdeel te worden van een duo''. ''Ik kan me dan ook geen andere partner bedenken dan Eva, klinkt cheesy maar is echt zo'' geeft Joep aan.

Wat zijn Joep's sterke kanten als dj van Q? ''Ik ben vooral mezelf, iets wat ik heel erg belangrijk vind als ik naar andere dj's luister''. Muziek is volgens Joep ook heel erg belangrijk. ''Overal in huis staat muziek aan''. ''Harde, zachte, wilde, rustige alle soorten eigenlijk''. Zingen is geen ambitie voor Joep. ''Nog steeds samen met Eva maar dan in de middaguren radio maken'' is een ambitie die Joep heeft over vijf jaar.

Wat vind jij wat de luisteraar nog over jou zou moeten weten? Die slotvraag stelde Showbizznetwork. ''Dat ik thuis altijd de trap op ren, nooit rustig loop''.

Joep Roelofsen hoor je samen met Eva Koreman iedere maandag tot donderdagavond van 21.00 en 00.00 uur bij Q-music.