Even Later: Beau van Erven Dorens weer terug bij RTL

Even Later: Beau van Erven Dorens weer terug bij RTL

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vrijdag 17 april:

Beau van Erven Dorens stopt bij SBS6. De presentator, waarvan zijn contract over 3 maanden afloopt, vertrekt bij de commerciële tv-zender SBS6.  Beau maakte het nieuws bekend op Radio 538 in de jubileumshow van Evers Staat Op en liet weten dat het nooit goed heeft gewerkt met SBS6. In Evers Staat Op vertelde de presentator dat hij meer wil doen dan alleen Shownieuws presenteren.

Al voordat bekend werd dat Beau zijn contract bij SBS6 niet verlengd zou worden gaf Beau al aan met andere zenders te praten. “Ik moet straks weer ergens onder de pannen komen”, zei de presentator op dinsdag 14 april tegen De Telegraaf. Beau sprak al met andere zenders. “Dus ik moet even gaan kijken wat ik ga doen. Ik heb ontzettend veel ideeën en ja, ik praat met iedereen.’”

Van Erven Dorens zei dat hij graag naar een zender zou willen waar hij in ieder geval één programma zou kunnen maken waarin hij ‘helemaal los op kan gaan’. “Het belangrijkste is dat ik een zender vind zoals SBS, RTL of NPO waar ik daarmee dan aan de slag kan gaan. Ik wil graag wat voor een zender doen maar daarbij ook iets maken waar ik zelf heel gelukkig van word”, aldus Beau.

De roddelwebsite Roddelvrouw melde op donderdag 28 mei dat Beau van Erven Dorens terug zou keren naar RTL Boulevard. Volgens de website zou RTL-baas Erland Galjaard veel willen veranderen bij RTL Boulevard, omdat het programma steeds minder kijkers trekt. Albert Verlinde zou volgens Roddelvrouw plaats moeten maken voor presentator Beau van Erven Dorens.

In de avond van donderdag 28 mei kwam Beau van Erven Dorens onverwachts langs in RTL Late Night. Op de vraag van talkshowhost Humberto Tan, wat Beau onverwachts kwam doen in de RTL4-talkshow, antwoord de inmiddels oud-SBS6-presentator vol enthousiasme: “Ik dacht ik kom gewoon even langs om te vertellen dat we collega’s worden.”

Beau woont in de buurt van het NH Schiller, waar RTL Late Night wordt opgenomen. “Ik woon hier echt vlak bij dus ik dacht ik kom gewoon binnenvallen.” Beau kon nog niet vertellen welke programma hij gaat maken. “Ik ga allerlei programma doen de komende drie jaar”, aldus Beau. Beau ging twee keer we bij RTL, “maar het trekt aan mij als een elastiek, dus ik kom weer terug.”

RTL maakte een dag later, op vrijdag 29 mei, één programma bekend wat Beau voor RTL4 gaat maken. Beau presenteert het nieuwe programma Real Men waarin vijf ‘echte mannen’ de ultieme uitdaging aan om hun gezondheid te verbeteren en fitter te worden. Beau gaat samen met de mannen op een onvergetelijk avontuur om hun love handles in te ruilen voor een sixpack.

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, liet vrijdag 29 mei weten heel erg blij te zijn met de comeback van Beau van Erven Dorens bij RTL. “Ik heb altijd gezegd en gehoopt dat Beau terug zou keren naar RTL. Nu het moment daar is, zijn we heel erg blij”, liet Galjaard weten. Erland noemde Van Erven Dorens ‘een zeer ervaren en getalenteerde presentator’.

Beau liet donderdag 28 mei in RTL Late Night weten dat de deur voor RTL Boulevard, dat hij vroeger presenteerde, open staat. Albert Verlinde liet op zaterdag 30 mei in het AD weten dat Beau van Erven Dorens is ‘van harte welkom’ bij RTL Boulevard. Verlinde ziet de samenwerking wel zitten. “Beau is een van de meest talentvolle presentatoren die er is”, aldus de showbizzkenner.

Van Erven Dorens zat van 2001 tot 2005 naast Albert Verlinde in RTL Boulevard. Ondanks dat Albert zijn terugkeer wel ziet zitten, denkt hij niet dat het snel zal gebeuren. “Qua presentatoren is het momenteel volle bak hier, maar ik weet dat daar wel over gesproken wordt. Het zal denk ik niet op korte termijn gebeuren”, aldus het gezicht van RTL Boulevard.

Beau heeft op donderdag 11 juni zijn contract getekend bij RTL. “Ik ben dolblij en heb ongelooflijk veel zin in om er keihard tegenaan te gaan”, liet Van Erven Dorens na het tekenen van zijn nieuwe contract weten aan RTL Boulevard. Beau voelt dat hij écht dolblij is. “Dat zegt natuurlijk altijd iedereen, maar ik voel het echt in mijn buik”, aldus de presentator.

Dezelfde dag maakte Albert Verlinde in RTL Boulevard bekend dat Beau binnenkort toch zijn comeback zal maken bij RTL Boulevard. “We zitten echt ongelooflijk op je te wachten. Ik heb gehoord dat het gewoon gaat gebeuren. Het komend jaar gaat Beau af en toe op jouw plek zitten om heerlijk weer RTL Boulevard te presenteren en hij is van harte welkom”, aldus Albert.

Op dinsdag 30 juni nam Beau van Erven Dorens afscheid bij SBS6 in Shownieuws. Met de woorden “Toedeloe” nam Beau afscheid van de SBS6-kijkers. “Tot aan de overkant”, zei de presentator daarvoor nog. Naar de laatste uitzending van Shownieuws met Van Erven Dorens keken 1.015.000 mensen. De laatste show met Beau was daarmee het derde best-bekeken programma van 30 juni.

Dit was de laatste Even Later voor deze zomer! Heel erg bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel!

Even Later Terugkijk-Tip: Bekijk RTL Late Night, waarin Beau van Erven Dorens bekend maakte terug te keren naar RTL, op TVblik.nl