Boer Zoekt Vrouw: Wat een topoogst
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Wat een topoogst

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Aflevering 12 van Boer Zoekt Vrouw was alweer de laatste van dit meeslepende seizoen. Een bijzonder succesvol seizoen met veel boeren die de liefde hebben gevonden. Voordat de aflevering op televisie kwam heb ik de afgelopen week gebruikt om de eerdere afleveringen van dit seizoen nog eens terug te kijken. Dat was heel leuk om te doen nu je de afloop weet van wie ze meenemen naar de logeerweek en hoe die vervolgens verloopt. Per boer hieronder zal ik daar ook nog op terugkomen.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

In de voorstelaflevering was al duidelijk dat Janine veel paniek had, maar ze gaf ook aan er heel veel zin in te hebben. Voor de mannen die schreven was het wel gelijk duidelijk dat zij schreven op iemand die niet heel zeker is. Tijdens het krijgen van de brieven was gelijk al duidelijk dat Janine erg gecharmeerd was van Christiaan, nog steeds jammer dat hij niet zo goed uit de verf kwam tijdens de logeerweek.

Tijdens de speeddate had Janine nog een momentje met Yvon, Yvon viel het op dat Janine voor de logeerweek andere mannen koos dan waarvoor ze vertelde dat ze zou kiezen. Dat was een voorbode dat het lastig zou worden bij Janine. Toch zag ik een goede klik met zowel Christiaan als Sander, maar heeft ze de beste keuze gemaakt door voor Sander te kiezen.  

Ik vermoedde dat het niets was geworden met Sander, maar ik hoopte heel erg van wel. En wat was ik blij dat ik ze samen naar de reünie zag komen. Ze zijn wel even vijf weken uit elkaar geweest, omdat Janine toch weer paniek had. Ze had aangegeven dat ze het rustig aan wilde doen, maar het was een hele drukke periode op de boerderij waar Sander graag bij wilde helpen. Hij was er vaker dan dat zij eigenlijk aankon. Ze maakte het uit, maar na vijf weken begon ze Sander te missen en is ze naar hem toegegaan.

Sander heeft haar al die tijd alle ruimte gegeven en wat was dit een goede keuze. Zelf wist hij ook niet dat hij zo geduldig kon zijn, maar blijkbaar wel voor de ware. Zij zijn echt een hele goede match en iedere onzekere vrouw met bindingsangst verdient een Sander. Ik denk dat dit helemaal goed gaat komen, als ze dit al hebben kunnen overwinnen dan zal de toekomst er rooskleurig uit zien. Zelf zijn ze gelukkig ook heel positief over elkaar en de toekomst samen.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans had niet zo heel opvallends tijdens de voorstelaflevering en de brievenaflevering, maar tijdens de speeddate zag je een klik met Annette ontstaan. Ik vond zelf het gesprek dat hij met Dinie had niet zo heel vlot verlopen. Toch koos hij haar omdat het makkelijk was, iets dat hij zelf ook meermaals aangeeft tijdens de afleveringen. Tijdens de date-aflevering was er een betere klik te zien met Dinie, maar ook heel erg met Annette. Het ging tussen die twee echt een beetje gelijk op en dan had hij toch voor Dinie gekozen omdat zij makkelijk kan aarden op zijn paardenfokkerij.

We zagen aan het eind van de vorige aflevering al dat het nog goed zat tussen Hans en Annette en dat werd deze aflevering weer bevestigd. Hans gaf eerlijk aan dat hij door zijn leeftijd voor makkelijk wilde gaan en daarom naar Dinie trok. Toen hij naar zijn hart ging luisteren kwam hij nader tot Annette. Ze zien elkaar ieder weekend en zelfs de kinderen en kleinkinderen kunnen goed met elkaar opschieten.

Annette liet zich tijdens deze reünie een beetje zien als de moeder van de groep. Ze had medelijden met Rob (van de web serie) en begreep helemaal niet waarom hij nog alleen was. Ze gaf iedereen complimenten, was erg positief over het eten en ontzettend aardig naar iedereen. Iedereen zou wat eigenschappen van Annette moeten hebben, dat zou de wereld een stuk mooier maken. En wat is zij een ontzettend lieve vrouw voor Hans. Ik hoop dat ze nog heel gelukkig blijven de rest van hun leven en Annette snel naar de boerderij van Hans zal verhuizen.  

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Bij Jouke was het in de brievenaflevering gelijk al duidelijk dat hij gecharmeerd was van Karlijn. De afleveringen daarna viel dit niet meer zo erg op, ook met Lotte was er een echte klik zichtbaar. Zeker tijdens de date-aflevering zag je hem grappen maken met zowel Lotte als Karlijn. En was het eigenlijk al erg duidelijk dat hij deze twee zou meenemen naar de logeerweek.

Het enige verschil in de loop van de logeerweek was dat Lotte geen ervaring had op een boerderij en Karlijn wel. En Lotte wat zorgzamer is dan dat Karlijn is. Bij hem is het echt een keuze geweest die hij met zijn hart heeft gemaakt. Ze hadden beide bij hem gepast, maar hij werd verliefd op Karlijn.

We zagen aan het eind van de vorige aflevering al dat het nog goed zat tussen Jouke en Karlijn. Ik vermoedde dat er al plannen gemaakt waren voor Karlijn om voorgoed naar de boerderij te vertrekken. Dat bleek toch nog niet het geval, de gedachte voor de toekomst is er wel. Echter heeft ze dit nog niet tot werkelijkheid gemaakt. Ze is wel vaak op de boerderij te vinden en mag zelfs in de ochtend helpen met koeien melken. Vooral omdat Jouke dan weer vroeg terug kan naar zijn bed, zoals ze zelf zegt.

Ik zie een erg gelukkig stel, ze uiten hun verliefdheid niet in het openbaar. Jouke geeft aan dat hij dat allemaal privé wil houden. Toch vertellen ze wel dat Jouke erg lief is, hij schrijft briefjes en is erg attent. Ik denk dat zij nog wel lang samen zullen blijven en dat binnen een halfjaar Karlijn wel ingetrokken zal zijn op de boerderij.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Evert vond ik erg leuk om nog eens vanaf het begin terug te zien. Bij de voorstelaflevering geeft Evert aan veel zin te hebben in een nieuwe liefde en maakt hij veel grapjes. Iets dat gedurende de afleveringen niet echt naar voren kwam. Bij het ontvangen van de brieven zag je dat hij gecharmeerd was van Maud, Maud heeft haar brief ook ingesproken wat ik erg slim vond en denk ik ook wel ervoor gezorgd heeft dat Evert haar koos.

Tijdens de speeddate zette Evert de klok bij Maud op zes in plaats van vijf minuten, maar was er ook echt een klik merkbaar met Nans. Bij de date-aflevering sprongen Maud en Nans er ook echt uit. Toen de logeerweek begon merkte je een verandering bij Evert, hij werd wat stiller. Dit kan natuurlijk komen omdat zijn broer Koop net voor de opnames een ongeluk heeft gehad en Evert harder moest werken. Het zal waarschijnlijk een combinatie geweest zijn van stress om het bedrijf, maar ik denk ook al verliefdheid.

Toen ik het allemaal terugkeek zag ik echt dat hij gecharmeerd was van Maud en ik vermoed echt al gevoelens voor haar had. Hij heeft wel Nans ook nog een eerlijke kans gegeven, maar ik denk dat het al een uitgemaakte zaak voor hem was. Hij kwam hierdoor niet zo goed uit de verf, maar ik snap dat wel. Als je al verliefd bent op iemand maar je hebt nog meer vrouwen rondlopen is het allemaal wel wat lastiger en heel onnatuurlijk.

Ik vermoedde dat zij nog wel samen waren en dat Maud waarschijnlijk wel al ingetrokken zou zijn op de boerderij. En dat bleek bijna helemaal waar te zijn. Ze zijn nog samen en Maud heeft de huur van haar huis opgezegd om voorgoed naar de boerderij van Evert te vertrekken. Ze heeft zelfs geen gewone kleding meer, omdat ze altijd in een overall loopt. Ik merk nog een beetje onzekerheid bij Maud als ze tegen Sander en Karlijn zegt dat ze gaat verhuizen. Ze gaan erg snel en ze moeten nog erg veel van elkaar te weten komen, maar toch gaan ze samenwonen.

Die onzekerheid is helemaal nergens voor nodig, het is een topmatch. En zoals Evert ook met Janine bespreekt, Maud vult hem aan net zoals Sander dat bij Janine doet. Daar heeft hij helemaal gelijk in, geliefdes hoeven niet hetzelfde te zijn soms heb je juist iemand nodig die je aanvult. Maud heeft wat video’s opgenomen als vlog om te laten zien hoe zij voor het eerst op een langzame, oude tractor rijdt en helpt op de boerderij. Ik hoop dat ze hiermee verder gaat en we de avonturen van Maud op de boerderij nog verder kunnen gaan volgen. Ik denk dat als de KRO NCRV dit ergens zou plaatsen dat ze erg veel kijkers trekken. Ik vermoed dat dit stel elkaar niet meer zal laten gaan en erg gelukkig zullen worden samen.  

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob vond ik ook heel erg leuk om helemaal terug te zien. Ik was bijvoorbeeld al helemaal vergeten dat hij een dochter heeft. Tijdens de brievenaflevering zag je echt dat hij ook een klik voelde met Sonja, maar ook gelijk gecharmeerd was van Wendy. Bij de speeddates was gelijk duidelijk wie er naar de logeerweek zouden gaan, er was erg veel aandacht voor deze vrouwen. De interesse van hem naar zowel Wendy als Sonja was goed zichtbaar. Bij de date-aflevering werd hij helemaal opgezogen door Wendy en dat was in de logeerweek niet anders. Heel jammer dat het zo is gelopen, want ik zag ook wel echt een klik met Sonja. Hij is gewoon compleet voor het uiterlijk van Wendy gevallen en heeft niet verder gekeken.

Mijn vermoeden was dat Rob niet meer met Wendy was, maar met iemand anders naar de reünie zou komen. Dit had ik half goed, hij was inderdaad niet meer met Wendy. Helaas voor hem heeft hij nog geen nieuwe liefde gevonden. Rob gaf tijdens de reünie aan dat hij alles te graag wilde en het niet altijd goed over kwam, zoals het zingen. Ook gaf hij aan dat hij vanaf het lezen van de brief al besloten had dat hij met Wendy op citytrip wilde.

Hij zegt tegen Yvon dat hij wel iedereen een eerlijke kans heeft gegeven, maar dat geloof ik niet helemaal. Als jij bij het lezen van de brief al een voorkeur hebt dan ga je de rest niet dezelfde kans geven. Ondanks alles heeft Rob de liefde nog niet opgegeven en wil hij nog steeds heel graag de liefde vinden. Ik gun hem ook een vrouw die volledig voor hem gaat en ik hoop dat hij nog wat brieven krijgt of toch nog eens kritisch door zijn ontvangen brieven gaat.

Ik vond het echt een heel leuk seizoen en wat een hoop liefdes zijn er ontstaan. Zelf ben ik wel erg benieuwd hoe het nu met bijvoorbeeld Wendy gaat. Ik vind het wel jammer dat dit niet naar voren is gekomen. Ook ging het allemaal erg snel vooral op het begin van de aflevering. Ik snap dat er wat vaart in moest zitten want het liefdesleven van tien boeren moest besproken worden. Zelf heb ik de web serie niet gekeken, maar ook drie van de vijf boeren die daarop werden gevolgd hebben de liefde gevonden. Dat vond ik erg leuk en mooi om te zien, maar toch heb ik minder met deze vijf dan met de vijf boeren die wekelijks op televisie te zien waren.

Alles bij elkaar vond ik het een top seizoen en zijn van de tien boeren er zeven met een gelukkige relatie. Hopelijk hebben de overige drie boeren ook snel geluk in de liefde. Ik vind het onwijs jammer dat het seizoen alweer afgelopen is. Wat mij betreft zou er volgende week een voorstelaflevering mogen komen en dan in september een nieuw seizoen. Als er volgend jaar een nieuw seizoen komt zullen we waarschijnlijk in september de voorstelaflevering te zien krijgen, zodat er begin volgend jaar een nieuwe reeks op de televisie kan komen.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!