Oud-deelnemer Mike tegen Big Brother: ‘Geef toe dat je manipuleert!’
Bron: RTL / Ingo Calí

Oud-deelnemer Mike tegen Big Brother: ‘Geef toe dat je manipuleert!’

Geschreven door Daniël Schalk

Oud-deelnemer Mike vindt dat de makers van de realityshow Big Brother moeten toegeven dat er wordt gemanipuleerd. De kijker heeft er volgens hem recht op om te weten dat het spel wordt beïnvloed omdat de ‘evenwicht bewaart moet worden.’ Dat zegt Mike in de podcast We Are Watching You.

“Ik vind het jammer dat Big Brother zoveel kritiek krijgt over dat hij het spel zou manipuleren, beïnvloeden en veranderen waardoor het niet meer eerlijk gaat. Ergens heeft iedereen ook wel gelijk, want het wordt natuurlijk gemanipuleerd”, zegt Mike, die in 2021 meedeed aan het realityprogramma, in de podcast.

Mike vindt dat Big Brother openheid van zaken moet geven. “Als Big Brother daar iets eerlijker over zou zijn en zou uitleggen dat de evenwicht bewaart moet worden, dan vinden mensen het een stuk minder erg. Nu wordt er stiekem over gedaan, dus dan gaan mensen hun kritiek uiten”, vervolgt de Brabander.

De oud-deelnemer hoopt dat er naar hem wordt geluisterd nu de kritiek op de keuzes van de makers steeds feller wordt. “Ik vind het heel jammer, want ik vind Big Brother nog steeds een geweldig experiment. Het is ook een guilty pleasure om naar te kijken, want je kijkt toch naar mensen die niks te doen hebben.”

Vanwege het vrijwillige vertrek van de Nederlandse Chiara mocht één Nederlandse oud-bewoner terugkeren in het Big Brother-huis, omdat er anders nog maar twee Nederlanders in de realityshow zouden zitten. In de finale moeten twee Nederlanders en twee Vlamingen staan. Kijkers vinden dit oneerlijk.

Luister de podcast We Are Watching You. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!