Zootopia: de mogelijke soundtrack

Zootopia: de mogelijke soundtrack

Geschreven door Sebastiaan Boers

Walt Disney komt in 2016 met een nieuwe film genaamd Zootopia. Hier berichtte Showbizznetwork zondag ook al over. De makers van Frozen en Big Hero 6 komen nu met een waardevolle opvolger. De trailer belooft al een hoop. Vooral het stukje waarin Judy en Nick samen bij luiaard Flash aankomen.

Luiaards staan er om bekend dat zij enorm traag van begrip zijn. Dat wordt ook heel erg duidelijk in Zootopia. Dat langzame karakter is een belangrijk en hilarisch onderdeel van deze nieuwe Disneyfilm. Toch zijn luiaards niet altijd zo langzaam of traag.

De EO natuurserie The Hunt besteedde ook aandacht aan de echte luiaard. Een roofvogel dacht een makkelijke prooi te vangen. De roofvogel zette zijn aanval in maar rekende niet op een tegenaanval. De luiaard liet zich niet zomaar vangen en zette de verdediging in. Een opmerkelijk beeld wat vastgelegd werd door de makers van The Hunt.

Een film zonder muziek bestaat niet. Daarom heeft de recensent van Showbizznetwork een aantal nummers op een rijtje gezet die mogelijk kans maken om de officiele soundtrack te worden voor Zootopia. In de trailer komen luiaards voor. Meteen dacht de recensent aan het nummer Slow (langzaam) van Kylie Minogue. De titel van het nummer zegt genoeg, zou een prima optie zijn. Alleen moet de bijbehorende videoclip wel aangepast worden.

Happiness van Alexis Jordan zou ook kans kunnen maken. Dit vrolijke uptempo nummer kan vaker ingezet worden voor een (Disney) film. In haar zomerhit zingt Alexis dan ook regelmatig Hurry Hurry Hurry, Quick Quick Quick. Daarmee bedoelt ze dat ze haast heeft en iets snel voor elkaar wil hebben. Dat beeld is precies het beeld wat agent Judy in Zootopia heeft. Vooral wanneer ze aan de balie staat van luiaard Flash.

Welk nummer ook zeker zou passen binnen Zootopia is het nummer Meet Me Halfway van The Black Eyed Peas. ''Ontmoet me halverwege'' zou erg goed aanslaan tussen Judy en Flash. Dan zou alles misschien net even sneller gaan, wat weer in het voordeel is voor Judy.

Bruno Mars mag ook zeker niet ontbreken op de soundtrack. Zijn nummer The Lazy Song past ook heel goed in het plaatje van de luiaards. Het lijkt in Zootopia ook alsof de luiaards niets doen, zo traag zijn ze. Lekker relax door de werkdag heen komen met de hit van Bruno Mars.

Zangeres Gwen Stefani heeft ook een wel heel toepasselijk nummer gemaakt. Haar allereerste solo hit What Your Wating For, zou ook ideaal zijn voor Zootopia. Waar wacht je nu nog op? Dat zou Judy zomaar kunnen zeggen tegen Flash wanneer zij enorme haast heeft om een misdaad op te lossen.

Judy zou ook zo de hit van Taylor Swift kunnen zingen. Alleen dan zijn de rollen wel omgedraaid. Als Judy het kantoor binnenloopt van Flash zou het nummer I Knew You We're Trouble van de Amerikaanse zangeres in gestart kunnen worden. Voor Judy staat al één ding meteen vast: die luiaards gaat haar heel veel geduld kosten...

Op internet komen berichten voor dat zangeres Shakira meer zou weten over de soundtrack. Een andere zangeres, Sia, zou een nummer voor Zootopia geschreven hebben. Hoe de soundtrack er uit gaat zien is nog even onbekend. Feit is wel dat een Walt Disney film niet zonder muziek kan.

Zootopia zal in 2016 in de bioscopen te zien zijn. 

Lees ook: ''De makers van Frozen en Big Hero 6 komen nu met Zootopia''

Bekijk de echte luiaards terug in The Hunt via TVBlik.