Showbizznetwork Christmas Top 25

Showbizznetwork Christmas Top 25

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nog maar heel even en dan is het weer zover: Kerst. De gezelligste tijd van het jaar zorgt ervoor dat iedereen gezellig bij elkaar geniet van vooral elkaar. Maar er is ook één ding die met de Kerst zeker niet mag ontbreken: goede muziek. Wat zijn nu typische Kerstnummers waar een Kerstgevoel bij hoort?

Er zijn zoveel leuke, mooie en ontroerende Kerstnummers gemaakt dat Showbizznetwork besloot om hier iets mee te gaan doen. Showbizznetwork zet de 25 leukste Kerstnummers op een rij in onze eigen Christmas Top 25. 

Helemaal onderaan de lijst staat de Duitse zangeres Sarah Connor. Vooral in Nederland is deze zangeres bekend geworden met haar hit From Sarah With Love. Daarna bleef het angstvallig lang stil rondom deze zangeres. Maar een aantal jaar geleden bracht Sarah een Kerstalbum uit. The Best Side Of Life is één van de nummers op dat Kerstalbum. Helaas geen hit in Nederland, maar wel één van de 25 leukste Kerstnummers.

De Amerikaanse zangeres Britney Spears mag niet ontbreken in deze lijst. Haar Kerstnummer My Only Wish (This Year) is op nummer 24 geëindigd. Britney heeft natuurlijk meer hits op haar naam staan. Maar als het om Kerstnummers gaat is Britney niet heel erg bekend. Een redelijk ouder nummer, maar toch staat deze in onze lijst.

Kylie Minogue staat bekend om haar sexy nummers. Ook zij besloot om een Kerstnummer op te gaan nemen. Het nummer Santa Baby is perfect voor Kylie. Op geheel eigen wijze maakte de zangeres hier een eigen versie van. Dit nummer komt veel beter tot haar recht dan het origineel.

Een nummer wat iedere Kerst terug komt is toch wel het nummer Wonderfull Christmas Time van Paul McCartney. Dit nummer is onmisbaar ook in onze lijst. Het is een nummer wat echt een Kerst gevoel kan overbrengen. Een Kerst zonder Paul McCartney is gewoon ondenkbaar.

Sam Smith is een zanger van deze tijd. Zijn unieke stemgeluid is heel herkenbaar. Ook hij heeft een Kerstnummer opgenomen. De zanger zon het nummer Have Yourself A Merry Little Christmas, Dat is een nummer die door veel meer artiesten zijn gezongen. Dit jaar kozen wij voor de versie van Sam Smith in de Showbizznetwork Christmas Top 25.

Destiny's Child, waar onder andere Beyoncé en Kelly Rowland in zaten, hebben verschillende Kerstnummers opgenomen. De beste Kerstsingle van de dames is toch wel 8 Days of Christmas. Dit vrolijke, uptempo Kerstnummer zorgt voor een leuk en fijn gevoel. De bijbehorende videoclip is ook ontzettend vrolijk gemaakt. Door naar het nummer te luisteren komt de Kerst steeds dichterbij.

De prachtige stem van Enya mag zeker niet ontbreken. Enya heeft een stem van een engel. In haar Kerstsingle We Wish You A Merry Christmas laat ze haar prachtige stem horen. In een rustig en gevoelig nummer brengt ze haar Kerstboodschap over. Dit nummer is op de dertiende plek geëindigd in de Showbizznetwork Christmas Top 25.

Op de elfde plek staat ook een heel bekend Kerstnummer. Driving Home For Christmas van Chris Rea is één van de bekendste Kerstnummers ooit gemaakt. Wij hebben voor dit nummer gekozen omdat het een stukje herkenning zal geven. Dit is een nummer die ook ieder jaar gedraaid moet worden tijdens de Kerstdagen.

Zowel Michael Bublé als ook Bruce Springsteen hebben beiden een plek veroverd in de Showbizznetwork Christmas Top 25. De versie van Michael staat wel hoger dan die van Bruce. Het gaat om het nummer Santa Claus is Coming to Town. Michael heeft er een geheel eigen versie van gemaakt die beter in de huidige tijd past. Daarom staat hij een stuk hoger in de Christmas top 25 dan die van Bruce.

Jona Lewie heeft ook een Kerstnummer gemaakt. Niet veel mensen zullen dit Kerstnummer kennen. Recensent Sebastiaan leerde dit nummer een aantal jaar geleden kennen dankzij radiozender Sky Radio. Daar was dit nummer enorm vaak op te horen. Stop the Cavalry was bedoeld als protest lied, maar groeide uit tot een Kerstnummer. Dit nummer heeft daarom met recht een plek veroverd in de Showbizznetwork Christmas Top 25.

De girlband van de jaren 90 was toch wel de Spice Girls. De vijf meiden scoorden hit na hit, zoals Wannabee, Stop en Spice Up Your Life. Maar ook namen Melanie B, Melanie C, Emma, Victoria en Geri een Kerstnummer op. Sleigh Ride werd een eigen versie van de meiden. Dit is zo'n aanstekelijk en vrolijk nummer dat het gewoon niet mag ontbreken in oShowbizznetwork Christmas Top 25.

De top drie bestaat uit de allerbeste Kerstnummers allertijden. Maar wie staat er op één? Eigenlijk zouden de nummers één, twee en drie allemaal bovenaan kunnen staan. Na lang overleg zijn wij eruit gekomen. Op de derde plek is Wham! geëindigd met Last Christmas. Dit is een nummer wat ieder jaar weer opnieuw een hit wordt. Dit nummer kan gewoon niet zonder de Kerst en Kerst kan niet zonder Wham!

Artiesten die de handen in één slaan zie je steeds vaker. Ook met Kerst stonden artiesten als Wham! en Sting in de rij om mee te zingen voor Band Aid. Do They Know It's Christmas Time? werd een regelrechte Kersthit. De opbrengst van dit nummer ging geheel naar een goed doel. Een aantal jaar geleden waren er opnieuw een groep artiesten zoals One Direction die dit Kerstnummer nieuw leven ingeblazen hebben. Maar dat werd niet zo'n groot succes zoals het origineel.

Maar de absolute nummer één is natuurlijk weggelegd voor Mariah Carry. Haar über Kersthit All I Want For Christmas is zo bekend, dat het ieder jaar weer terugkomt. Alles aan dit Kerstnummer klopt en Showbizznetwork kon ook niet om Mariah heen. Het is dan ook geen verrassing dat juist dit nummer bovenaan in de Showbizznetwork Christmas Top 25 staat.

Hiermee is de Showbizznetwork Christmas Top 25 een feit. Hieronder staat het overzicht van alle Kerstnummers die door Showbizznetwork zijn gekozen. Daaronder hebben wij alle bijbehorende videoclips achter elkaar gezet. Kijk, luister én geniet van, de door ons gekozen, de Showbizznetwork Christmas Top 25.

Showbizznetwork wenst iedereen een hele fijne Kerst met elkaar én met muziek. 

Bekijk hieronder alle videoclips van de Christmas Top 25 achter elkaar:

Hieronder vindt je de volledige lijst van de Showbizznetwork Christmas Top 25:

1. Mariah Carry - All I Want For Christmas
2. Band Aid -Do They Know It's Christmas Time?
3. Wham! - Last Christmas
4. John Lennon & Yoko Ono - Happy X-Mas
5. Spice Girls - Sleigh Ride
6. Jona Lewie - Stop The Cavalry
7. Michael Bublé - Santa Claus Is Coming To Town
8. Train - Shake Up The Christmas
9. Melanie Thorton - Wonderfull Christmas Time
10. Kate Winslet - What If
11. Chris Rea - Driving Home For Christmas
12. Caro Emerald - You're All I Want For Christmas
13. Enya - We Wish You A Merry Christmas
14. Destiny's Child - 8 Days Of Christmas
15. Ariana Grande - Santa Tell Me
16. Alain & Dane Clark - Going Back For Christmas
17. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Coming To Town
18. Sam Smith - Have Yourself A Merry Little Christmas
19. Jackson 5 - Santa Claus Is Coming To Town
20. Paul McCartney - Wonderfull Christmas Time
21. Kate Bush - December Will Be Magic Again
22. Kylie Minogue - Santa Baby
23. Macy Gray - Winter Wonderland
24. Britney Spears - My Only Wish (This Year)
25. Sarah Connor - The Best Side Of Life