Amerikaanse tv-zender FOX gaat The Passion uitzenden

Amerikaanse tv-zender FOX gaat The Passion uitzenden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Amerikaanse tv-zender FOX gaat het Nederlandse muziekevenement The Passion uitzenden, dat heeft de tv-zender bekendgemaakt. De eerste editie van de Amerikaanse versie van de EO-show The Passion is in maart 2016 in New Orleans, de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana.

“The Passion is zowel zeer entertainend als oprecht inspirerend“, zegt David Madden van FOX. “Het is geweldig dat multi-talent Tyler Perry deze epische muzikale productie gaat presenteren”, vervolgt Madden. Tyler Perry is volgens hem de perfecte man om het Bijbelse verhaal te vertellen.

Amerikaans media spreken over The Passion als een live musical. Live musical is momenteel erg populair in Amerika. Concurrent NBC haalde onlangs topcijfers met de live musical The Wiz Live! FOX brengt voor The Passion in januari haar eerste live musical op de buis, namelijk de musical Grease.

In april 2014 werd al bekendgemaakt dat The Passion naar Amerika zou gaan. The Passion liet in april weten dat de Amerikaanse producent Michael Davis de rechten van het format heeft gekocht van de EO en de RKK. De Amerikaanse versie van The Passion zou in 2015 opgevoerd worden.

In Nederland wordt The Passion sinds 2011 jaarlijks gehouden op Witte Donderdag. In The Passion wordt het Bijbelverhaal op een hedendaagse versie verteld. Afgelopen jaar werd de rol van Jezus vertolkt. De EO en de RKK trekken met The Passion op NPO 1 jaarlijks enorm veel kijkers.

Bekijk The Passion op TVblik.nl/the-passion