Gouden Film voor Fashion Chicks

Gouden Film voor Fashion Chicks

Geschreven door Daniël Schalk

Fashion Chicks, de film van regisseur Jonathan Elbers, heeft de Gouden Film status bereikt. Ruim 100.000 bezoekers hebben de film Fashion Chicks met onder andere Pip Pellens, Liza Sips, Robin Martens, Victoria Koblenko, Lone van Roosendaal en Patrick Martens al in de bioscoop gezien.

Fashion Chicks gaat over Esmee (Liza Sips), een introvert meisje die geen designerkleren kan veroorloven. Esmee haar grote droom is om fashion designer te worden. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker.

Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze hierdoor wel beschikking tot afgekeurde designerkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego ‘Lizzy’. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog enorm bekend bij het grote publiek.

De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff (Victoria Koblenko), wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven.

Fashion Chicks is een film van regisseur Johan Elbers en producent Adel Adelson, die samen met zijn medeproducenten eerder verantwoordelijk was voor avonturenfilm Heksen Bestaan Niet uit 2014, naar het scenario van Mustapha Boudellah, Appie Boudellah, Adel Adelson en Dick Bouquet.

De film is geproduceerd door AM Pictures & Sparkel Pictures in co-productie met Just Productions en tot stand gekomen in samenwerking met H&M en Girlscene. Fashion Chicks wordt gedistribueerd door Just Film Distribution en is momenteel in 100 bioscoopzalen in Nederland te zien.