Down to Earth bereikt Gouden Film Status!

Down to Earth bereikt Gouden Film Status!

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Down to Earth is een documentaire van Rolf Winters en Renata Heinen. Sinds de release op 20 oktober hebben maar liefst 100.000 bezoekers de film van de selfmade filmmakers gezien. Dit betekent dat ze de Gouden Film status hebben bereikt.

Om deze mijlpaal te vieren werd de Gouden Film gisteren uitgereikt aan de makers in de Verkadefabriek in Den Bosch. De Gouden Film werd uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’or Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival.

Het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival kent de Gouden Film, Platina Film en de Diamanten film toe wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. Als een Nederlandse documentaire 10.000 bioscoopbezoekers trekt dan wordt de Kristallen Film uitgereikt. Op het Nederlands Film Festival 2016 beleefde Down to Earth zijn première en behaalde in november de Kristallen Film status, binnen een maand na de release van de documentaire. Down to Earth is de vierde film die dit jaar de Gouden film status bereikt.

De film gaat over de bijzondere ontmoetingen van Rolf Winters en Renata Heinen met 'eart keepers' over de hele wereld. Voor vier jaar leefden Winters en Heinen met hun drie kinderen in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Ze kregen het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te gaan leggen. Het gezin trok daarna een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen wijsheden van volksstammen.

De documentaire is geproduceerd door Purple Wolf Productions en is tot stand gekomen met de steun van Rob en Wendy van den Akker, Chris en Carola van den Akker, Bert van der Els en Lammie Nijsingh, Peter en Hermine de Leeuw en Rolf Winters en Renata Heinen. De film wordt gedistribueerd door Sahil Gill en Ilona van Genderen Stort. De film is momenteel in filmtheaters in dertig Nederlandse steden te zien.

Voor meer informatie over Down to Eart kunt u op www.downtoearthfilm.com kijken.