Tweede seizoen Scorpion op de zondag serieavond van Veronica

Tweede seizoen Scorpion op de zondag serieavond van Veronica

Geschreven door Pieter Jongsma

[caption id="attachment_29977" align="alignleft" width="300"] Photo: Robert Voets/CBS

[/caption]

Vanaf aanstaande zondag is het tweede seizoen van de Amerikaanse topserie Scorpion bij Veronica te zien. De serie is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal en gaat over de jonge, excentrieke genie Walter O’Brien (Elyes Gabel).

Met zijn zelf samengestelde team van geniale vrienden lost hij allerlei complexe hightech bedreigingen op. 

o probeert het team aanstaande zondag een ramp met een Russische satelliet die op de aarde afstevent te voorkomen en gaan ze in Cuba op jacht naar een Servische oorlogsmisdadiger. Veronica zendt dubbele afleveringen van Scorpion uit.

Professor Walter O’Brien (Elyes Gabel, onder andere bekend van World War Z en Game of Thrones) beschikt over één van de hoogst gemeten IQ’s ter wereld. Onder de naam ‘Scorpion’ heeft hij zijn eigen team van meesterbreinen, bestaande uit gedragsdeskundige Toby Curtis, mechanisch specialist Happy Quinn en statistiekengoeroe Sylvester Dodd. Deze vier briljante nerds vormen samen een apart maar hecht clubje. Samen beschermen zij hun medemens tegen ingewikkelde gevaren met de nieuwste technologieën.

De hitserie is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, Walter O’Brien bestaat echt. Er wordt beweerd dat hij zo slim is dat hij NASA heeft weten te hacken toen hij pas 13 jaar oud was. Walters naam als hacker is ‘Scorpion’, waar de naam van de serie vandaan komt. Ook het bedrijf ‘Scorpion’ in de serie is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het bedrijf bestaat echt onder de naam ‘Scorpion Computer Services’ en is eigendom van Walter O’Brien.

Scorpion, seizoen 2
Vanaf zondag 17 januari wekelijks dubbele afleveringen om 20.30 uur bij Veronica