Gotham in de herkansing op Veronica

Gotham in de herkansing op Veronica

Geschreven door Daniël Schalk

Veronica gaat het aankomend najaar nog een keer proberen met de eerder in Nederland geflopte Amerikaanse serie Gotham. Veronica begon op 17 januari 2015 met de nieuwe serie. De televisiezender organiseerde een grote première in de JT-bioscoop in Hilversum.

Na de première ging Gotham samen met het derde seizoen van de Amerikaanse serie Arrow de nieuwe zaterdagavond van Veronica vormen. De eerste twee seizoenen van Arrow waren op zondag te zien, maar Veronica hoopte met Arrow en Gotham een succesvolle zaterdagavond te hebben.

Toch konden de series het niet op tegen de concurrentie van grote zenders als NPO 1 en RTL4 en daarom besloot Veronica na vijf zaterdagavonden te stoppen met het uitzenden van Gotham en Arrow. “De series zijn tijdelijk niet te zien bij Veronica”, vertelde een woordvoerder aan ons.

“De series hadden tegenvallende kijkcijfers op zaterdagavond en daarom is er gekeken naar een betere plek in de programmering”, zei een woordvoerder van Veronica eind februari 2015 tegen Showbizznetwork. Voor Arrow was al meteen een nieuwe uitzendplek gevonden op de zondagavond.

“Voor Gotham wordt nog gekeken naar een betere plek in de programmering”, vervolgde de woordvoerder. Nu krijgt de Amerikaanse serie toch nog een tweede kans. Gotham, dat afgelopen voorjaar op de zaterdagavond werd vervangen door films, mag het vanaf zondag 13 september nog een keer proberen. De afgelopen weken zond Veronica op die plek de serie Hawaii Five-0 uit.

Bekijk de eerste zes afleveringen van Gotham terug op TVblik.nl/gotham