Sanoma en SBS versterken positie in fashion & beauty domein

Sanoma en SBS versterken positie in fashion & beauty domein

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Sanoma Media en SBS zetten gezamenlijk extra krachtig in om fashion & beauty nog sterker te claimen. De samenwerking tijdens de komende Amsterdam Fashion Week is hiervan een eerste voorbeeld.

Vanuit Sanoma zijn Marie Claire en Styletoday aanwezig tijdens deze modeweek, de camera’s van SBS6 draaien de hele week om voor zowel Shownieuws, het speciale blog SBS6.nl/fashionweek als de sociale kanalen verslag te doen van dit mode event.

 

“Het fashion- en beautydomein is een van de grootste domeinen voor Sanoma en de ambitie is om dit alleen maar verder te ontwikkelen,” zegt Dolly van den Akker, uitgever Glossies van Sanoma Media. “Door ook met SBS krachten te bundelen, zijn wij in staat om een enorm bereik aan vrouwen te realiseren. Deze samenwerking voor de Amsterdam Fashion Week is daar een eerste duidelijk voorbeeld van.”
Edwin Valent, creatief directeur SBS Broadcasting: “Het full media format rondom de Fashion Week is een mooie eerste stap in de ontwikkeling van het gezamenlijke beauty domein met Sanoma. Een bundeling van krachten en expertise die veel potentie biedt. Met ons full media concept zorgen we er voor dat het publiek eersterangs zit en het evenement kan ervaren als nooit tevoren: waar, wanneer en hoe onze gebruikers het wensen.”

Styletoday.nl en de fashionista’s

Fashion- en beautyplatform Styletoday.nl zal ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van de modeweek. Deze keer focust Styletoday.nl zich extra op fashionista’s die de shows bezoeken. Styletoday.nl zet al haar kanalen in – site, Facebook en Twitter – om haar bezoeksters een uniek kijkje in de wereld van Amsterdam Fashion Week te geven.

SBS6.nl/fashionweek

Het full media format van de Amsterdam Fashion Week van SBS6 heeft als kloppend hart het blog SBS6.nl/fashionweek. SBS6 heeft exclusiviteit om backstage te filmen waardoor er unieke beelden gemaakt kunnen worden van de shows. Via dagelijkse reportages in Shownieuws maar ook fotoreportages en exclusieve video’s met Leco van Zadelhoff als gastheer van het blog update SBS6 haar publiek over de fashionshows, backstage en zeker ook frontrow, de catwalk en natuurlijk de bezoekers van de shows middels onder andere de categorie streetstyle. Samen met hoofdsponsor L’Oréal Professionnel duikt SBS6 nog dieper in de wereld van de hairstylisten van de shows.

Marie Claire en Spijkers & Spijkers

Tijdschrift Marie Claire is donderdagavond 24 januari host van de show SIS by Spijkers & Spijkers. Vorig jaar was het magazine gastvrouw van de show van Claes Iversen en in 2011 van – toen ook al – Spijkers & Spijkers. Deze Nederlandse tweelingzusjes, Truus en Riet, zijn met hun modelijn SIS steeds succesvoller in binnen- en buitenland.