Net5 begint aan uniek survivalprogramma The Island

Net5 begint aan uniek survivalprogramma The Island

Geschreven door Daniël Schalk

Net5 begint vanavond aan het vernieuwende survivalprogramma The Island. In The Island worden 15 deelnemers compleet geïsoleerd van de buitenwereld om te overleven op een onbewoond eiland. Er is letterlijk niemand op het eiland. Er is geen crew, geen cameraploegen of productieteam.

De deelnemers zijn vier weken lang volledig op zichzelf aangewezen en filmen alles zelf. Geen spellen, geen eliminaties en geen geldprijs. Een maand lang moeten de deelnemers van het survivalprogramma zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft.

In slechts een maand tijd meldden bijna 3.000 geïnteresseerden zich eind 2015 aan voor The Island. Een groep van 11 mannen en 4 vrouwen uit verschillende delen van Nederland met uiteenlopende achtergronden werd geselecteerd en reisde af naar een verlaten eiland voor de kust van Panama.

Arie Boomsma presenteert The Island. Het is zijn eerste programma voor Net5. Arie presenteert het programma vanaf een nabijgelegen locatie in Panama. Boomsma brengt de kandidaten van het survivalprogramma naar het eiland en haalt de overgebleven deelnemers na vier weken weer op.

“Er is op de Nederlandse televisie geen survivalformat zo puur als dit. De deelnemers van The Island moeten echt alles zelf doen. Water vinden, vuur maken, jagen, vissen, onderdak bouwen. Vier weken lang, zonder cameraploeg, productieteam of contact met de buitenwereld”, liet Arie eerder weten.

In november 2015 werd bekend dat Arie Boomsma de overstap zou maken van KRO-NCRV naar SBS. In 2009 maakte de presentator de overstap van de EO naar KRO, tegenwoordig fusieomroep KRO-NCRV. Voor KRO-NCRV maakte hij onder andere de programma’s Uit de Kast en Over de streep.

The Island is gebaseerd op het Britse tv-programma The Island with Bear Grylls dat in 2015 is bekroond met onder andere een BAFTA voor beste realityprogramma. Het survivalprogramma The Island is een internationaal succes en is inmiddels ook in Amerika, Duitsland en Frankrijk te zien.

Net5 neemt het donderdagavond met The Island op tegen de première van de film De Marathon uit 2012 op RTL4 en de BNN-serie Tessa op NPO 1. SBS6, de hoofdzender van de SBS-zenders, zendt tegenover The Island om 20:30 uur NCIS: Los Angeles en om 21:25 uur NCIS: New Orleans uit.

The Island is vanaf vanavond, wekelijks, van 20:30 uur tot 22:00 uur te zien op Net5.

Bekijk The Island (vanaf 21 januari) op TVblik.nl/the-island